Mannen

De drie belangrijkste dingen die je moet weten over airsoft

Airsoft is een interessante sport die in Nederland momenteel steeds populairder wordt. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Maar wat is airsoft precies en waarom is Nederland een goede locatie om het te doen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van airsoft en vertellen we je de belangrijkste dingen die je moet weten over airsoft. Ben je een beginnende airsoftspeler of ben je simpelweg benieuwd? Lees dan verder.

De wapens

De wapens die gebruikt worden bij airsoft spelen natuurlijk een enorme rol in de sport. En gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende opties die passen bij specifieke speelstijlen. Natuurlijk worden er geen echte kogels gebruikt, maar kleine, vaak ecologisch afbreekbare, balletjes. Waardoor het schieten niet gevaarlijk is maar je wel merkt dat je geraakt bent. Op die manier kan het spel element goed tot zijn recht komen. Er zijn verschillende wapenproducenten voor airsoft en vaak zijn het producenten die ook echte wapens maken. Neem bijvoorbeeld G&G en Firefield met de kennis die ze hebben kunnen ze prachtige replica’s maken. Deze wapens hebben verschillende mechanieken om te schieten. Zo heb je wapens die werken op gas, veerkracht en elektriciteit. Vooral de elektrische wapens zijn tegenwoordig van hoge kwaliteit en zorgen voor een goed speelgevoel.

Het spel

Je zou airsoft kunnen vergelijken met online schiet spellen, maar dan niet online en met replica wapens. Er wordt een missie georganiseerd, waarna er een tactiek ontwikkeld wordt. Vervolgens kan het spel beginnen. Airsoft is dus technischer dan dat veel mensen denken. Het is overigens wel van groot belang dat het allemaal veilig gespeeld wordt. Want hoewel het replica’s zijn blijft het een ruige sport en zonder bescherming absoluut gevaarlijk. Juiste benodigdheden zijn dan ook onmisbaar. Daarnaast is het ook van belang dat er eerlijk gespeeld wordt. Het is binnen de airsoftwereld een ongeschreven regel dat je sportief speelt.

Locaties

Airsoft is tegenwoordig in Nederland goed te spelen doordat er veel locaties zijn. In elke provincie is er minimaal een en vaak zijn het er een stuk meer. De locaties verschillen van indoor en outdoor. Daardoor is Nederland erg divers wat betreft speelgebieden. Het zorgt er ook voor dat je als beginnende airsoftspeler ook niet ver hoeft te reizen, en dat scheelt. Er zijn bijvoorbeeld mooie locaties in bosgebied, maar ook dichter bij de Randstad. Een voorbeeld is Combat City Leiden.

Geef een reactie