Tips

5x voordelen om te kiezen voor tweedehands machines

heftruck

Als je veel gebruik maakt van machines kan het fijn zijn om deze tweedehands aan te schaffen. Deze machines kunnen heel veel verschillen. Zo kun je het hebben over wat kleinere apparaten, maar ook grote machines die zelfs in fabrieken gebruikt worden. Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het kopen van tweedehands machines. Hier staan er 5 op een rijtje.

Goedkoper in aanschaf

Als je een tweedehands machine gaat kopen is dit vaak goedkoper dan wanneer je hem helemaal nieuw koopt. Het is bijna met alles zo dat dat nieuw duurder is als tweedehands en dat is dus ook zo met veel machines. Als starter is het daarom aantrekkelijk om te kiezen voor een tweedehands machine. Je kunt dan namelijk wel investeren in je eigen materiaal, wat niet lukt als je het nieuw wilt kopen. Als je bijvoorbeeld een cnc bewerkingscentrum gebruikt kun je deze goedkoper aanschaffen als je dit tweedehands doet.

Betere prijs kwaliteit verhouding

Het is vaak zo dat als je een tweedehands machine koopt de verhouding tussen prijs en kwaliteit beter is. Als je een goed onderhouden machine koopt zul je zien dat je hier erg lang gebruik van kunt maken. 

De prijs kwaliteit verhouding is dus beter, omdat je een stuk minder betaald voor de machine, maar vaak bijna net zo lang kunt doen met de machine. Dit is dus een groot voordeel aan een tweedehands machine.

Beter voor het milieu

Tegenwoordig proberen we steeds bewuster om te gaan met het milieu. Dit doen we omdat we de aarde op de manier hoe we er nu mee omgaan niet lang meer kunnen gebruiken voor wat we willen. Dat is dus de reden dat we steeds bewuster proberen te leven. Het hergebruiken van spullen draagt daar veel aan bij. Het is beter om iets te maken als het kapot is, dan om weer iets compleet nieuws te kopen. Dat is dus ook zo met machines. Het kopen van een tweedehands machine draagt dus ook nog eens iets positiefs bij aan de aarde.

Minder afschrijvingskosten

Als je iets tweedehands koopt is de waarde nu al iets minder. De restwaarde daalt dan minder snel als wanneer je een nieuwe machine koopt. Stel je koopt een nieuwe machine voor een paar duizend euro heb je meer afschrijvings kosten dan wanneer je even lang met een tweedehandse machine doet. De afschrijvingskosten die je maandelijks of jaarlijks hebt zijn dus lager bij een tweedehands machines, omdat je er nooit al heel veel voor betaald hebt. Dit is nog een voordeel waarom je bijvoorbeeld een kantbank tweedehands kunt kopen.

Geen last van een wachtrij

Als je geen geld hebt om een nieuwe machine te kopen, kun je overwegen een machine te huren. Er is alleen een grote kans dat je dan te maken hebt met een wachtrij voordat je de machine kan huren. Dit is niet erg handig als je de machine al snel nodig hebt. Dan zou je hem tweedehands kunnen kopen, omdat dit een stuk minder duur is. Je hebt dan geen last van een wachtrij voordat je gebruik kan maken van je machine.

Geef een reactie