Tips

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin is geen bedrijf dat dividend uitkeert, maar wist je dat het toch mogelijk is om rente te ontvangen op je Bitcoin?

Zo kan je naast het rendement op het kopen van Bitcoin, nog extra rendement maken in de vorm van rente.

In dit artikel laat ik een aantal manieren zien hoe je rente kan ontvangen zonder je Bitcoin te verkopen.

Blockfi

Blockfi doet wat banken doen met je euro’s. Ze lenen het uit, en daar krijg jij een vergoeding voor.

Deze partij voldoet aan alle wettelijke eisen, en bewaren assets op een zo veilig mogelijke manier. Hier kan je alles lezen over hoe veilig Blockfi is.

Het enige risico dat ik zie is dat je niet zelf je crypto meer kan beheren zoals je dat wel kan op een hardware wallet. Wel kan je elk moment stoppen, en je crypto weer versturen naar je eigen wallet.

Leuk is wel dat je zelf kan bepalen hoe je je rente uitbetaald wilt krijgen. Je kan Bitcoin storten, en uitbetaald worden in Ethereum, een stable coin of een andere crypto.

2 alternatieven voor Blockfi zijn;

Staken

Proof of stake is de tegenhanger van proof of work dat Bitcoin gebruikt. Bij proof of stake zet je je crypto vast in de blockchain. Jij beveiligd daarmee het netwerk, en krijgt daar een beloning voor in de vorm van rente.

Hier kan je een overzicht vinden van Altcoins die je kan staken.

Altcoins staken kan je meestal via je ledger, maar soms moet je daarvoor je altcoins op een exchange zoals Kraken of Coinbase te laten staan.

Geef een reactie