Tips

De gietvloer prijs, wat moet je precies weten?

Bij het bepalen van de gietvloer prijs dien je er rekening mee te houden dat deze wordt bepaald door verschillende factoren. Uiteraard spelen het aantal vierkante meters op dit vlak een belangrijke rol. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de arbeidskosten, de staat waar de ondervloer beschikt, etc.? Wanneer er sprake is van een grotere hoeveelheid vierkante kilometers zal je kunnen vaststellen dat de prijs per vierkante meter uiteraard lager zal komen te liggen. In de praktijk is het mogelijk om gebruik te maken van een dergelijke vloer in niet alleen (nieuwbouw)woningen, maar ook in bedrijven die over een grote showroom beschikken, garages, etc. Wil jij graag meer te weten komen over de gietvloer prijzen? Lees dan vooral verder!

Hou rekening met de verschillende soorten gietvloeren

De ene gietvloer is de andere niet. Er dient dan ook in de praktijk rekening mee te worden gehouden dat de kosten per gietvloer niet onaanzienlijke verschillen kunnen vertonen. We maken wat dit betreft in eerste instantie bijvoorbeeld een onderscheid tussen de onderstaande gietvloeren:

  • Een PU gietvloer met een prijs van gemiddeld 65 à 80 euro per vierkante meter;
  • Een epoxy gietvloer met een prijs van gemiddeld 50 à 75 euro per vierkante meter;

Je dient er rekening mee te houden dat de bovenstaande twee mogelijkheden niet de enige type gietvloeren zijn die er op de markt bestaan. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat het de moeite waard kan zijn om even de kosten te bekijken voor bijvoorbeeld:

  • Woonbeton;
  • Betonvloer;
  • Beton Cire;
  • Microcement;
  • Grindvloer;

Hou er bij het vergelijken van de verschillende soorten gietvloeren op de markt wel rekening mee dat we een onderscheid dienen te maken tussen enerzijds de designvloeren en anderzijds de vloeren die geschikt zijn voor industrieel gebruik. Hier moet dus wel bij stil worden gestaan.

Welke zaken bepalen de gietvloer prijs in de praktijk?

De gietvloer prijs wordt in de praktijk dus bepaald door verschillende factoren. In eerste instantie mag het duidelijk zijn dat de kosten verschillen afhankelijk van het type gietvloer in kwestie. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er rekening mee kan houden dat de exacte oppervlakte ook een niet onaanzienlijke impact kan hebben op de totaalprijs. Hoe groter de oppervlakte, des te hoger de totaalprijs uiteraard komt te liggen, maar des te lager de prijs per vierkante meter uit zal vallen. Dat is uiteraard niet onbelangrijk om te weten.

Buiten bovenstaande is het zo dat de gietvloer prijs eveneens wordt bepaald door de vereiste op vlak van kleur(en). Zo kan je kiezen voor een gietvloer bestaande uit één kleur, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor het gebruik van meerdere kleuren. In het laatste geval zullen de kosten aanzienlijk hoger zijn gelegen. Hier dient dan ook rekening mee te worden gehouden. Dat is echter nog niet alles. Ben jij net als zoveel mensen ook grote fan van vloerverwarming? Dit behoort doorgaans perfect tot de mogelijkheden bij een gietvloer. Je moet er wel rekening mee houden dat ook dit de gietvloer prijs kan beïnvloeden.

Geef een reactie