Algemeen

De voordelen van het verwijderen van uw CIS-registratie

boeken

Heeft u een CIS-registratie waar u graag vanaf wilt? Of weet u niet precies wat een CIS-registratie is en wilt u er meer over weten? In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over een CIS-registratie, zodat u weet of u hem moet verwijderen of niet, en vertellen wij u de voordelen CIS-registratie verwijderen. Om te beginnen leggen wij u uit wat een CIS-registratie is. De Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) zorgt ervoor dat verschillende gegevens over consumenten geregistreerd worden voor verschillende verzekeraars. Dit betekent dus dat u geregistreerd kan worden bij Stichting CIS als u een claim bij uw verzekeraar indient.

Wanneer word ik CIS-geregistreerd?

Iedere keer dat u een claim bij uw verzekeraar indient, kan het zijn dat u geregistreerd wordt bij Stichting CIS. De schuldvraag is hierbij geen bepalende factor, waardoor iedereen voor een registratie in aanmerking kan komen. Stichting CIS is eigenlijk een belangenbehartiger van een verzekeraar. Hierdoor worden verzekeraars in staat gesteld om onderling informatie uit te kunnen wisselen. Daarnaast houdt de stichting zich ook bezig met toezicht op de uitwisseling van informatie. Deelnemende verzekeraars kunnen de informatie van Stichting CIS gebruiken om bijvoorbeeld misbruik te voorkomen en tegen te gaan bij het indienen van claims. Zo kan het zijn dat er een onderzoek ingesteld wordt naar de claim, waarbij de uitkomst kan zijn dat de verzekeraar van mening is dat er sprake is van verzekeringsfraude.

Wat is het gevolg van een CIS-registratie?

Een CIS-registratie kan verschillende gevolgen hebben. Als de verzekering van mening is dat er sprake van opzettelijke misleiding is van de verzekeraar, wordt dit gezien als verzekeringsfraude. Hierdoor kan het zijn dat de ingediende schadeclaim geweigerd wordt. Daarnaast kan het ook zijn dat de verzekeraar de verzekering beëindigd. Een ander mogelijk gevolg is dat uw persoonsgegevens in het register van de verzekeraar terecht kunnen komen, waardoor u op een soort zwarte lijst komt te staan. Kortom, er zijn meerdere nadelige gevolgen verbonden aan een CIS-registratie. Het voorkomen van deze gevolgen is dan ook de voornaamste reden en het grootste voordeel dat mensen hun CIS-registratie willen verwijderen.

Een CIS-registratie aanvechten

Misschien bent u wel van mening dat jouw CIS-registratie onterecht of onjuist is en wilt u dit aanvechten en uw CIS-registratie laten verwijderen. U kunt er dan voor kiezen om een bezwaar aan te tekenen. U dient hiervoor een verzoek in tot correctie bij de betreffende verzekeringsmaatschappij. U kunt dan ook op de website van Stichting CIS terecht om een formulier te downloaden waarop u aan kunt geven wat de reden achter de correctie is. De stichting zal dit verzoek vervolgens doorgeven aan uw verzekeringsmaatschappij. 

Geef een reactie