AlgemeenTips

3 efficiënte tips voor het schoonmaken van je woning

schoonmaakster

Voor het grootste gros van de Nederlanders is een woning schoonmaken geen favoriete bezigheid. Dat komt omdat, we er geen zin in hebben, niet weten hoe wat het efficiënt kunnen aanpakken of omdat het simpelweg te veel is. Wij hebben daarom 3 efficiënte tips, waardoor jij gemakkelijk je woning kan schoonmaken. Onze tips zijn niet de nieuwe Ei van Columbus. Ligt schoonmaken je helemaal niet en ben je zoekende naar een Schoonmaakster? Zelfs dan zijn onze tips het lezen waard:

Ramen wassen zonder strepen

Vingerafdrukken van kinderen, invloeden van buitenaf of achterstallig onderhoud hebben allemaal effect jou ramen. Logisch want in en rondom je huis wordt geleefd. Maar wanneer maak je dan de ramen schoon en hoe je dat goed? Want vaak na het schoonmaken van je ramen blijven er strepen over. En dat wil je ook niet! Het begint vaak al bij teveel schoonmaakmiddel in het water. Dat is ook de voornaamste reden dat strepen ontstaan. Ga vervolgens hetzelfde tewerk als anders, maak het raam nat en ga in 1 beweging van links naar rechts. Blijven je nog steeds strepen zien? Boen dan met een krantenprop eventuele strepen weg. De krant neemt overgebleven vocht op en laat geen strepen achter. 

Hoe verwijder je vlekken? 

In je woning komen verschillende vlekken voor. Vlekken die ontstaan doordat je iets morst zijn de bekendste. Maar het is niet onvermijdelijk, want in een woning leef je. We weten dat schoonmaken voor velen niet de grootste hobby is. Daar hebben we een oplossing voor, namelijk huishoudelijk hulp. Schoonmaakster gezocht? Zoek dan niet verder! 

Terug naar het onderwerp. Hoe verwijder je nou gemakkelijk vlekken? Het antwoord daarop is vrij gemakkelijk. Maak gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen. Eveneens is de snelheid van schoonmaken ook belangrijk. Maak je een vlek in de bank direct schoon of laat je het eerst een dag intrekken? Beide zijn een optie, maar logische wijs zal de een meer resultaat hebben als de ander. Hoe sneller je erbij bent des te beter je de vlek kan verwijderen. 

De ‘ouwerwetse’ groene zeep

Vroeger kwam het in grote getalen voor. Het meest efficiënte schoonmaakmiddel destijds, maar is dat nog steeds zo? Van oudsher werd de zeep gemaakt van hennepolie en dat heeft een groene kleur, vandaar de naam. Vandaag de dag wordt het gemaakt van plantaardige olie, goed voor het milieu en relatief goedkoop. Het heeft nu dan ook een bruingele kleur. De zeep is zo effectief, omdat het breed inzetbaar is, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van het toilet, je handen wassen en voor het ramen lappen en zo kunnen wij nog wel eventjes doorgaan. Je kan de ‘groene zeep’ vrijwel overal aanschaffen.

Wij hopen dat onze 3 tips jou gaan helpen met het huishouden. Wellicht heeft het je tot nieuwe inzichten gebracht. Wij hopen in ieder geval dat je er wat van hebt geleerd en dat je voortaan niet vastloopt met het huishouden. Zo ja, schakel dan een hulp in!

Geef een reactie