Algemeen

Heb jij het gevoel dat je in de huidige huizenmarkt achter de feiten aanloopt?

Vandaag de dag zijn huizen al verkocht voordat ze online staan. Naast dat de prijzen historisch hoog zijn, is het aanbod juist heel klein. Met dit gegeven in ons achterhoofd kan het dus zijn dat jij continue achter de feiten aanloopt. Dit komt omdat veel makelaars vaak al kopers hebben als een betreffende woning in de verkoop komt. Bijzonder vervelend al helemaal als de nood naar een nieuwe woning groot is. Wat kun je dan doen? Lees het hieronder: 

Schakel een aankoopmakelaar in

Heb jij het gevoel dat jij continu achter de feiten aanloopt op de huidige huizenmarkt? Dan is een Aankoopmakelaar inschakelen de oplossing. Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een huis. Ze hebben de expertise en vooral ervaring om jou gewenste paleis binnen te halen. Ze zijn namelijk goed op de hoogte van de lokale markt. Dit heeft als gevolg dat je als koper zijnde dichter bij het vuur zit. Hierdoor loop je niet achter de feiten, maar loop je juist voorop. Om de voordelen van een aankoopmakelaar concreet in beeld te hebben zetten wij ze voor jou even onder elkaar:

  • Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Zo weet jij als eerste wanneer een geschikte woning te koop staat.
  • Je hebt, zoals we aangaven, een expert aan je zijde. 
  • Je krijgt een objectieve mening over je woning. Want aankoopmakelaars zijn niet emotioneel betrokken bij de aankoop.
  • Een aankoop makelaar bespaart jou veel tijd en moeite. Hij of zij zoekt en onderhandelt over de woning. 

Wat nou als je een woning koopt maar begint te twijfelen?

Je hebt je woning gekocht, maar dan begin je te twijfelen. Het voelt toch niet goed. Verschillende vraagstukken komen ineens naar voren, huis kopen bedenktijd is 1 van die vragen. Na het tekenen van het koopcontract heb je 3 dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op de dag dat het koopcontract is ontvangen. Tijdens de bedenktijd mag je als koper zijnde alsnog afzien van de koop. Daar hoeft geen specifieke reden voor gegeven worden. Eveneens hoef jij geen vergoeding te betalen aan de verkoper. 

Goed om te weten is dat de bedenktijd langer kan uitvallen. Dit komt omdat de bedenktijd op de zaterdag, zondag of feestdag vallen. Dan duurt de bedenktijd tot de eerstvolgende werkdag. 

Het is aan te raden om je in de materie te verdiepen als je een woning gaat kopen of verkopen, omdat het ineens heel veel informatie naar je toe komt in een korte periode. Zorg dat je daar op voorbereid bent. 

Geef een reactie