AlgemeenMannensportVrouwen

Het zwaard van de Samurai, de Katana

De samurai hadden een groot arsenaal aan wapens tot hun beschikking. Een van deze wapens is de Katana. De kinderen van de samurai kregen vaak al vanaf jonge leeftijd wapens om mee te oefenen. Vanaf hun achtste jaar kregen ze echte wapens en kregen ze les in de Japanse zwaardvechtkunsten. De Katana wordt tegenwoordig vaak als kunst voor aan de muur gebruikt, maar ook in sommige Japanse vechtsporten wordt de Katana nog steeds gebruikt.

Hoe ziet een Katana eruit?

Een katana is een lang zwaard. Het zwaard is krom en is maar aan een kant scherp. Het zwaard heeft een lange en smalle vorm en moet zo compact en licht mogelijk zijn, zodat de Samurai sneller waren in hun gevechten. De schede van het zwaard en de lemmet zijn vaak versierd met mooie patronen en maken ieder zwaard uniek. De katana was het symbool van de dappere samurai krijgers. Het zwaard liet de macht van de samurai zien. Was je geen samurai, dan mocht je geen katana dragen. Deed je dit wel, dan kon daar de doodstraf op staan.

  Het zwaard van de Samurai, de Katana

Een katana kopen

Ook tegenwoordig kun je een katana kopen. Als je echt iets bijzonders aan de muur wil hebben, dan moet je zeker een samurai zwaard kopen. Het kan ook zijn dat je een katana wilt kopen omdat je een Japanse vechtsport beoefent waarbij je een katana zwaard gebruikt. Dit is het geval bij Japanse vechtsporten zoals iado, kenjusti, kendo en iaijutsu. Er zijn verschillende winkels en webshops waar je een katana kan kopen. 

Het zwaard van de Samurai, de Katana

Hoe wordt een katana gemaakt?

Het vervaardigen van een katana zwaard is een langdurig en complex proces. Het maken van een katana zwaard heeft vele stadia en kan soms wel tot enkele maanden duren. Uit een blok metaal wordt het zwaard gesmeed met een hamer. Het wordt platgedrukt en gevouwen. Dit proces wordt een aantal keer herhaald zodat de hardheid van het blad in elk deel van het zwaard hetzelfde zal zijn. Daarna wordt er zachter staal toegevoegd zodat het zwaard niet breekt bij dynamische handelingen. 

Geef een reactie