Tips

3x tips om de levensduur van je luxe handtas te verlengen

Tas

Een luxe handtas kopen is niet niks, je hebt er waarschijnlijk jaren voor gespaard en het voelt bijna als het krijgen van een baby. Zonder ellendige weeën dan, maar het vreugde gevoel bij een designer handtas is ongeveer vergelijkbaar. Heb je besloten om flink te investeren in een nieuwe tas, dan wil je daar ook jarenlang plezier van hebben. Zelfs als je nieuwe aanwinst uit de handtassen sale komt, verwacht je bij een designer tas een hoge kwaliteit en minimale slijtage. Een goede verzorging is daarbij essentieel. Daarom kan je met deze 3x tips de levensduur van je luxe handtas verlengen!

#1 Opbergen van je luxe handtas

Je luxe handtas in een overvolle tassenkast proppen? Slecht plan! Het slordig opbergen van een tas is een beetje hetzelfde als je nieuwe Tommy Hilfiger kleding ongestreken achter in de kast weg moffelen. Dat doe je gewoon niet, het is regel 1 van het modehandboek: zorg goed en met liefde voor je fashion-items. Een langere levensduur van je handtas begint bij het netjes opbergen. Het liefst plaats je de tas na het dragen in de originele doos. Mocht je daar geen ruimte voor hebben, gebruik dan zachte kleding om je tas mee in te wikkelen. Laat vooral krantenpapier liggen, dat kan inktvlekken geven.

#2 Bescherm je luxe handtas tegen vocht

Is het je weleens opgevallen dat er in vrijwel iedere handtas en portemonnee een klein zakje silicagel wordt meegeleverd? Dat kleine zakje gooit bijna iedereen in de prullenbak bij het in gebruik nemen van een nieuwe tas, maar dat zakje is dus hartstikke belangrijk! Het beschermt je tas tegen overtollig vocht in de lucht. Koop je een luxe handtas, gooi dat zakje dan nooit weg. Plaats het bijvoorbeeld ergens in een vakje waar je er geen last van hebt. 

#3 Verzorg je luxe handtas ook als je onderweg bent

Je tas neergooien op de grond in een restaurant, we zijn er allemaal schuldig aan. Wanneer je onderweg bent is het van groot belang om ook goed voor je designer handtas te zorgen. Een aparte stoel voor je tas reserveren in een restaurant is wat overdreven maar gebruik bijvoorbeeld een tassenhaak. Zo hoef je de tas niet op een (vieze) grond te zetten. Op het vliegveld tijdens de veiligheidscontrole doe je er goed aan om je tas in een stofzak te plaatsen en niet op de vuile lopende band te leggen.

Geef een reactie