economieTips

3 tips om je pakketjes duurzaam te verzenden

3 tips om je pakketjes duurzaam te verzenden

Moet je binnenkort een pakketje versturen? Of heb je een webshop waar je regelmatig pakketten voor moet verzenden? Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk, ook bij het verzenden en verpakken van producten. Maar hoe doe je dit nu? Het is het belangrijkst dat het pakket onbeschadigd bij de ontvanger aankomt, kies daarom voor stevige materialen en een goede binnenverpakking. 

Zo weinig mogelijk verpakking

Om pakketten zo duurzaam mogelijk te verzenden, is het belangrijk dat je zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. Heb je een kledingwebshop? Dan ben je geneigd om de kledingstukken in plastic te verpakken, maar dit hoeft eigenlijk helemaal niet. Hoe minder plastic je gebruikt, hoe beter. Kies ervoor om de producten zonder verpakking in de doos te doen of gebruik een duurzaam alternatief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een papieren verpakking of een herbruikbare zak of tas. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar de ontvanger heeft er ook nog eens iets aan. 

Kies de juiste doos 

Als het product verpakt is, is het belangrijk dat de juiste doos wordt gekozen. Kies een doos die aansluit bij het product dat je gaat verzenden. Een te kleine doos kan ervoor zorgen dat het product wordt beschadigd en niet heel aankomt bij de ontvanger. Een te grote doos aan de andere kant neemt erg veel plek in en is onpraktisch. Daarnaast vinden mensen het vervelend als zij een veel te grote doos ontvangen voor een klein product. Verpak je pakket zo klein mogelijk, zodat het zo min mogelijk ruimte inneemt tijdens het transport en bezorging. Hoe kleiner de pakketjes, hoe meer er in de bezorgbus passen.  

Wist je dat er biologische tape bestaat? Deze tape heeft niet alleen een ecologische uitstraling, maar is ook nog eens veel beter voor het milieu. Daarnaast kan de tape met logo worden bedrukt, wat wil je nog meer? Verzend je regelmatig fragiele producten? Dan is het belangrijk dat je tape met waarschuwing gebruikt. 

Een groene bezorger

Als je je pakketten duurzaam wilt laten verzenden, zul je een duurzame bezorger moeten kiezen. Er zijn tegenwoordig fietskoeriers die de pakketjes per fiets bezorgen, maar ook wordt er steeds meer geïnvesteerd in elektrische bezorgbusjes. Laat je informeren over de verschillende opties en kies de bezorger die het beste bij jouw eisen en wensen aansluit. Daarnaast kun je de afleverkans vergroten door de ontvanger meerdere keren te informeren en invloed te geven op de bezorging. 

Geef een reactie