Algemeen

De voordelen van bamboe kleding

In 2001 is in de universiteit Peking ontdekt dat je van bamboe ook textiel kan maken. Dit is een duurzaam alternatief op andere vormen van textiel. Daarnaast heeft kleding gemaakt van bamboe allerlei andere voordelen. In dit blog zullen we je meer vertellen over de voordelen van bamboe kleren voor mannen.  

Lees dus gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

1.Bamboe katoen blijft langer fris

De bamboevezel heeft een absorberend vermogen, de microgaatjes zorgen ervoor dat bamboe uitstekend ventileert. Bamboe absorbeert vocht drie keer beter dan bijvoorbeeld katoen. Kleding gemaakt van bamboe blijft dus langer  vrij van vervelende geurtjes.  Zo hoef je bamboe kleding ook minder vaak te wassen.

2. Bamboe katoen is goed voor je huid

Bamboevezels helpen daarnaast ook bacteriën te bestrijden. Heb je een gevoelige huid? Of heb je te maken een huidaandoening? Dan is bamboe kleding een uitstekende keuze. Je huid wordt rustig van het dragen van bamboekleding. Dit maakt bamboe kleding ook een goede keuze voor pasgeboren baby’s.

3. Bamboe katoen is heerlijk zacht

Bamboe textiel is een fijne, zachte stof. Het dragen van bamboe kleding is dus erg comfortabel. Om deze reden wordt er veel onderkleding gemaakt van bamboe. Zo kan je goede ondershirts van bamboe vinden en fijne bamboe onderbroeken. Goede ondershirts van bamboe voelen erg aangenaam aan je huid. Zeg vaarwel tegen irriterende kriebel stofjes en hallo tegen heerlijk zacht bamboe textiel.

4.  Bamboe is geschikt voor ieder seizoen

Bamboe kleding werkt in de zomer verkoelend en in de winter  juist verwarmend. Dit heeft katoenen kleding te danken aan de open structuur van zijn vezels. In de zomer beschermt bamboe kleding je ook tegen Uv-stralen. Maar liefst 98% van de schadelijke stralen wordt gefilterd door bamboe katoen. Als je gevoelig bent voor de zon is het een goed idee om bamboe kleding te dragen.

5. Het kreukelt veel minder

Bamboe kleren voor mannen kreukt veel minder dan andere kleding gemaakt van een andere stof. Dit komt door de ronde, gladde structuur die bamboe katoen heeft. Je hoeft bamboe dus vrijwel nooit te strijken terwijl het er wel mooi, verzorgd uitziet.  Dat scheelt je weer wat werk.

6. Bamboe is beter voor het milieu

Bamboe kleding is een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen. Bamboe groeit enorm snel en heeft geen water of pesticiden nodig. Het enige dat bamboe nodig heeft om goed te groeien is natuurlijk zonlicht. Door bamboe kleding te kopen maak je dus een milieu bewuste keuze.

Geef een reactie