Algemeen

Krachttraining voor vrouwen: welke oefeningen moet je doen

Misschien denk je dat krachttraining vooral iets voor mannen is, maar dat is niet zo. Ook voor vrouwen is krachttraining erg gezond. Er is wel een verschil in het soort oefeningen dat je als vrouw kan doen. Een vrouwenlichaam zit nu eenmaal anders in elkaar dan een vrouwenlichaam. Dit zijn de beste oefeningen voor vrouwen die aan krachttraining willen doen.  

De squat

Een van de beste oefeningen op het gebied van krachttraining voor vrouwen is de squat. De squat versterkt de spieren en pezen in je onderlichaam. Om de squat goed uit te voeren zet je je benen iets uit elkaar, net iets breder dan je schouders, buig je door je knieen en laat je je billen naar achteren zakken. Houd hierbij je borstbeen en je gezicht naar voren gericht. Tijdens de oefening span je je buik en je billen goed aan. 

  Krachttraining voor vrouwen welke oefeningen moet je doen

De lunge

De lunge is een goede oefening om strakke bovenbenen te krijgen. Span je buikspieren aan en zet een flinke stap naar voren. Hierbij houd je je romp recht. Je achterste knie buig je nu naar de grond. Je voorste knie is gebogen, maar komt niet verder dan je teen. Vervolgens duw je je voorste knie terug en kom je in de startpositie terug. Herhaal de beweging een aantal keer en wissel dan van been. 

  Krachttraining voor vrouwen welke oefeningen moet je doen

De plank 

De plank is een belangrijke oefening bij krachttraining. Je traint bijna alle spieren van je lichaam hiermee. Ga op de grond liggen. Steun op je ellebogen en voeten en kom van de grond. Strek een been naar achter zonder dat je je bovenlichaam beweegt. Span je buikspieren en je bilspieren goed aan. Houd je rug hierbij goed recht. Zorg dat deze niet hol of juist bol wordt. Houd deze gestrekte positie ongeveer een halve minuut tot een minuut aan en wissel van been. 

Geef een reactie