Algemeen

Tips om met glaswerk je horeca zomerklaar te maken

Het is nu nog winter, maar de versoepelingen rondom COVID-19 zorgen ervoor dat de horeca weer volledig open mag. Hoe het er straks in de zomer uit gaat zien is nog onduidelijk, maar je kunt je het beste zo goed mogelijk voorbereiden en hopen op het beste! Nu alles open gaat, zal het weer erg druk worden en wil je natuurlijk niet onvoorbereid zijn. In deze blog lees je hoe jij ervoor kan zorgen dat je helemaal zomerklaar bent als het gaat om horeca glaswerk. 

Cocktail en Gin-tonic glazen

Wie het over zomer heeft, heeft het over cocktails. Tegenwoordig zijn ze enorm hip en niet te missen op de drankkaart. Cocktails doen het heel goed op een zonnig terras en beschikken meestal over grote marges. Een van de belangrijke factoren van een cocktail is het uiterlijk. Ze komen voornamelijk ik felle kleuren met originele glazen. Daarbij hebben de meeste cocktail drankjes ook een bijbehorend iconisch glas. Zoals een martini. Ook Gin-tonics horen in grote glazen, dus let op dat je de juiste glazen aanschaft voor de juiste drankjes.

Wijnglazen

Uiteraard zijn wijnglazen ook niet te missen als het gaat om horeca glaswerk. Bij wijnglazen heb je een enorme keuze uit allerlei verschillende glazen. Namelijk glas of kristal. Kristal is duurder en hoeft minder dik te zijn dan glas wanneer je gaat voor stevigheid. Echter is het wel zonde wanneer er een van de kristallen glazen kapot gaat. Naast het materiaal van het wijnglas heb je ook keuze in de vorm van het glas. De vorm van een glas heeft namelijk invloed op de beleving. Tegenwoordig heb je zelfs voor elke wijnsoort een ander glas. Echter zie je normaal gesproken alleen een verschil tussen wit en rode wijnglazen als het gaat om glaswerk in de horeca. Rode wijn wordt namelijk in een groot en breder glas geschonken dan zijn witte variant. Dit doen we omdat rood complexer is van smaak. En wanneer je een breder en groter glas gebruikt komen de aroma’s van de wijn beter tot zijn recht. Dan vraag je je misschien af, waarom gebruik je dan niet voor wijn ook een breder en groter glas zodat daar de aroma’s ook beter tot hun recht komen. Witte wijn wordt juist in een kleiner en minder breed glas geschonken, omdat de witte wijn dan langer koud blijft. 

Mooie wijnglazen geven meer beleving mee, zo heeft Libbey een enorm assortiment als het gaan om wijnglazen. Libbey wijnglazen in allerlei vormen.

Karaf

Wanneer het warm is en wanneer de zon veel schijnt, is het belangrijk dat er veel water wordt gedronken. Om je horeca glaswerk een boost te geven is het natuurlijk leuk om originele karaffen of waterkannen te gebruiken. Dit werkt allemaal mee in de beleving en de uitstraling van je tent. Ook Libbey heeft een ruim assortiment als het gaat om waterkannen en karaffen. De waterkannen kunnen ook worden gebruikt voor sangria natuurlijk.

Longdrinkglazen

Longdrinkglazen zijn niet te missen deze zomer, niet iedereen drinkt natuurlijk bier, wijn of cocktails. Long drinkglazen zijn perfect voor frisdrank, maar ook voor mixdrankjes natuurlijk. Hier heb je de keuze uit strakke lange glazen of speciale mix glazen. De keuze is enorm. 

Hopelijk is na het lezen van deze blog je horeca glaswerk helemaal up-to-date en ben je helemaal ready voor het nieuwe seizoen.

Geef een reactie