Algemeen

Dure inboedel? Zo beveilig je je huis

Je huis is niet alleen een plek waar je woont en slaapt, het is de plek waar jij en je spullen veilig zijn. Het is daarom ontzettend naar als er ingebroken wordt, al helemaal als je een dure inboedel hebt. Het is daarom voor iedereen erg naar als er ingebroken wordt, je privacy wordt geschonden en je voelt je waarschijnlijk niet veilig meer. Als je een dure inboedel hebt komt hier ook nog grote financiële schade bovenop. Zorg daarom dat je woning goed beveiligd is, een draadloze camera kan hier goed bij helpen. Verder is het belangrijk dat het voor inbrekers lastig is om je huis binnen te komen, hoe langer het duurt voor ze binnen zijn hoe groter de kans is dat ze opgeven.

Zorg ervoor dat je dure spullen niet zichtbaar zijn

Om te voorkomen dat je huis interessant is voor inbrekers is het belangrijk dat je je dure spullen niet in het zicht laat liggen. Een dure koptelefoon, horloge of Macbook in de vensterbank laten liggen terwijl je niet thuis bent is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Zorg ervoor dat je je huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor inbrekers om in te breken. Ook is het verstandig om een goede kluis aan te schaffen. Als je kleinere waardevolle spullen hebt zoals een horloge, sieraden of contant geld kun je deze opbergen in de kluis. Zorg ervoor dat je de kluis opbergt op een plek waar inbrekers deze niet snel zullen vinden.

Veiligheid van ramen

Het is erg belangrijk dat je ramen inbreker proof zijn. Sommige inbrekers hebben genoeg aan een opening van 15 centimeter om binnen te komen. Daarom zijn kleine raampjes in bijvoorbeeld de wc of badkamer geliefd onder inbrekers. Met een barrièrestang kun je voorkomen dat een inbreker je huis binnendringt. Zo kun je je raam wel open laten om te ventileren, maar kunnen inbrekers niet naar binnen. Voor grotere ramen is het verstandig om veilige sloten te plaatsen. Het is aan te raden om te kiezen voor sloten die zijn getest op veiligheid en duurzaamheid.

Geef een reactie