Algemeen

Tena voor mannen want urineverlies is geen vrouwenkwaaltje

Bij het horen van het woord urineverlies of incontinentie wordt er bij mannen al snel lacherig gedaan. Tena voor mannen is een product die speciaal voor mannen is ontwikkelt. Het zou een vrouwenkwaaltje zijn waar een echte kerel toch geen last van heeft. Dat alles heeft ertoe geleid dat incontinentie zich in de taboesfeer bevindt. Het idee dat een man last heeft van urineverlies wordt dan ook minder vaak besproken dan bij vrouwen het geval is. Feit is dat urineverlies genderneutraal is. Het komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Tena voor mannen is een product wat steeds vaker wordt verkocht en wat al bij heel wat mannen hun imago heeft gered. 

Tijdelijk licht urineverlies na een operatie 

Heb je een operatie of een onderzoek gehad waarbij een urinekatheter is gebruikt dan is het een bekend probleem. Je bent de controle over je blaas tijdelijk kwijt en daardoor heb je last van incontinentie. Het gaat hier om een tijdelijk probleem en de meeste mannen blijven er geen dag om thuis. Je wil tenslotte snel weer naar je werk toe kunnen gaan en urineverlies is dan heel erg ongemakkelijk. Heb je te maken met licht verlies van urine dan is daar een product voor wat je in je eigen ondergoed kan dragen. Een inlegger van Tena voor mannen is er in meerdere uitvoeringen. De mate waarin vocht wordt opgenomen varieert van 1 tot 8 druppels op de verpakking. Het geeft aan hoeveel vocht er kan worden gevangen in één luier. Wie te maken heeft met licht urineverlies kan het doorgaans met één of twee druppels af. 

Een structureel probleem 

Bij mannen die zwaar lichamelijk werk verrichten kan het verlies van urine een structureel probleem worden. Bij een te intensieve druk op de blaas kan er bij iedere keer dat er wordt getild urine worden verloren. In het geval van een structureel probleem is het vaak noodzakelijk dat je kiest voor een grotere inlegger of voor een speciale boxershort. Tena voor mannen heeft een boxershort die een katoen achtige structuur heeft. Dat zorgt ervoor dat het niet kan gaan broeien gedurende de dag. Daarnaast zal je niet zien dat je een luier draagt in plaats van gewoon ondergoed.
Zwart incontinentieverband 

Het verhaal dat incontinentieverband er enkel in het wit is, is een fabeltje. Tena voor mannen is er in meerdere kleuren. Zo is er voor in zwarte boxershorts zwart incontinentieverband. Dat heeft tot gevolg dat je het nauwelijks ziet zitten in donker ondergoed. Net als vrouwen is het voor mannen ook van groot belang dat een probleem als urineverlies niet teveel in de kijker staat. Naast zwart incontinentie materiaal bestaat er ook een boxershort die in het blauw of in wit met zwart gestreept is uitgevoerd. De kleur geeft aan welke hoeveelheid vloeistof er wordt opgenomen maar daarnaast zorgt het er ook voor dat Tena voor mannen draagt als gewoon ondergoed. Door de verpakking onderscheidt het incontinentie materiaal voor mannen zich eveneens van de producten voor vrouwen. Er is niets vrouwelijks aan urineverlies. Aan de oplossing van Tena is ook niets vrouwelijks te ontdekken.

Geef een reactie