Tips

Puppy in huis? Zo kies je de beste spullen

Heb je eindelijk besloten om de stap te wagen en een puppy te adopteren? Een trouwe viervoeter hebben en opvoeden kan een hele uitdaging zijn. Het is daarom ook belangrijk dat je je goed voorbereid en je inleest over het ras en informatie opzoekt over de benodigdheden van een puppy. Welk Puppyvoer kun je het beste nemen, welke borstel heb je nodig en is het nodig om op puppycursus te gaan? In deze blog kun je meer lezen over de belangrijkste benodigdheden voor een puppy zodat jij goed voorbereid bent wanneer je jouw pluizige vriend gaat verwelkomen!

Benodigdheden voor een puppy

Als je een puppy of hond neemt, is het belangrijk dat hij zijn eigen plaatsje in je huis heeft. Het is belangrijk dat je een hondenmand aanschaft met een goed kussen. Een andere optie is een bench, deze is vooral handig als je een drukke puppy hebt die nog veel moet leren. Zorg er in ieder geval voor dat de mand of bench groot genoeg is zodat je hond erin past en er comfortabel in kan liggen. Het is ook belangrijk om een kussen te kopen die je in de bench kunt liggen zodat de puppy zacht kan liggen. Ook heeft je puppy een voer- en drinkbak nodig. Kauwmateriaal zoals dentasticks zijn ook belangrijk, want door hierop te kauwen houdt je hond een gezond gebit. Ook kun je kluifjes of botten geven. Zorg er wel voor dat je hond niet te veel kauwstaafjes eet, want hier kan je hond op den duur dik van worden.

Algemene verzorgingsmiddelen

Je houdt je hond of puppy gezond door hem goed te verzorgen. Dit doe je door hem het juiste voer te geven, hem te laten controleren door de dierenarts en hem genoeg beweging te geven. Ook is de vacht- en mondverzorging erg belangrijk. Je moet je hond namelijk af en toe borstelen om zijn vacht gezond te houden. Bovendien blijft je huis zo een stuk schoner. Een gewone borstel kan al volstaan om de vacht van je hond te onderhouden, maar als je een hond hebt die graag in de modder rolt is het verstandig om ook hondenshampoo te kopen. Een vaak vergeten aspect van de hondenverzorging is de verzorging van het gebit. Je hebt speciale sticks voor honden, maar ook tandpasta voor honden. Het is belangrijk om hier als puppy al mee te beginnen. Want hoe eerder je begint met het verzorgen van je hond, hoe beter. In de toekomst heeft je hond hier ook profijt van.

Geef een reactie