Tips

Langer thuis wonen met een zorgbed

bed

In de huidige maatschappij wordt er steeds meer aandacht besteed aan het thuis wonen van ouderen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goed zorgbed. Een zorgbed biedt namelijk extra comfort en veiligheid, waardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een zorgbed en geven we tips voor de aanschaf ervan.

Waarom een ​​zorgbed?

Comfort: Een zorgbed is speciaal ontworpen om extra comfort te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door verstelbare rugleuningen, verstelbare voeteneinden en verstelbare matrassen. Hierdoor kan de gebruiker zelf bepalen in welke houding hij of zij het meest comfortabel ligt.

Veiligheid: Een zorgbed is ook veiliger dan een regulier bed. Zo zijn veel zorgbedden voorzien van een opklapbare zijwang, waardoor de gebruiker gemakkelijker in en uit bed kan stappen. Ook zijn veel zorgbedden voorzien van een antislip onderaan, waardoor het bed minder snel kan wegglijden.

Verstelbaarheid: Een zorgbed is vaak verstelbaar in posities, zoals een hoog laag bed. Dit kan een voorbeeld zijn van de verstelling van de rugleuning, voeteneinden of hoofdsteun. Hierdoor kan de gebruiker zelf bepalen in welke houding hij of zij het meest comfortabel ligt.

Tips voor de aanschaf van een zorgbed

Bepaal eerst de wensen van de gebruiker: Voordat u een zorgbed aanschaft, is het belangrijk om eerst de wensen van de gebruiker te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar de huidige slaaphouding van de gebruiker en welke verstelmogelijkheden minimaal noodzakelijk zijn.

Let op de maat: Zorgbedden zijn er in verschillende maten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zodat het bed goed past in de slaapkamer.

Kijk naar de extra functies: Veel zorgbedden zijn voorzien van extra functies, zoals bijvoorbeeld een opklapbare zijkant of op maat gemaakt matras. Bepaal welke functies voor de gebruiker noodzakelijk zijn.

Kortom, een zorgbed kan een grote bijdrage leveren aan het comfort en de veiligheid van ouderen, waardoor zij langer thuis kunnen blijven wonen. Bedder is een betrouwbare partner die u kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor het samenstellen van een zorgbed. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of advies nodig heeft.

Geef een reactie