Tips

Dit zijn de voordelen van een scooter:

Scooter

De scooter, misschien heb je er wel een of misschien niet. Een scooter heeft veel voordelen, maar wat is een scooter nou eigenlijk? Een scooter is een verzamelnaam voor 3 verschillende voertuigen die allemaal onder de scooter vallen. Welke dit precies zijn komen we later op terug, maar de voordelen van een scooter, vind je hier:

De voordelen

Vaak wordt er standaard gekozen voor een auto door de meeste mensen. Voor een auto betaal je al snel een paar duizend euro. Een scooter daarentegen is een stuk voordeliger in de aanschaf. Er zijn al nieuwe scooters die je kunt aanschaffen voor een nieuwprijs van 900 euro. Tweedehands scooters en nieuwe scooters kun je aanschaffen bij veel dealers zoals, Joey Schaar

Een scooter is voordelig in de aanschaf, maar niet alleen in de aanschaf, want een scooter is ook voordelig in gebruik. In een scooter zit een tank met een inhoud van 5 liter. Een volle tank ligt tegenwoordig rond de 8 tot 10 euro. Bij een auto ligt deze prijs wel een stuk hoger! Een scooter haalt makkelijk een verbruik van 1 op 25. Met een volle tank kun je dus ongeveer 130 kilometer afleggen. Voor deze 130 kilometer betaal je bij een auto meer dan het dubbele aan brandstof. 

Ook de file hoef je niet meer te zien. Met een scooter zul je hier nooit meer last van hebben. Je rijdt namelijk met een scooter op het fietspad. Hier rij je snel en gemakkelijk naar huis. Tegelijkertijd is dit voordelig voor je brandstof verbruik, omdat je op een constante snelheid kan blijven rijden. 

Als je even naar de stad wil, is dit met de auto soms nog wel een opgave. Het rijden alleen al door de stad is vaak erg druk en je mag niet overal in. Ook parkeren is vaak onmogelijk. Met een scooter heb je hier geen last van. Met de scooter mag je over de fietspaden en kun je gewoon overal doorheen rijden! 

Wat is een scooter?

Een scooter is een algemene benaming voor een motorfiets, een bromfiets en een snorfiets. Een motorfiets is de meest herkenbare tweewieler uit het rijtje. Een motor heeft als maximumsnelheid hetzelfde als de personenauto’s: 80 kilometer per uur en op de snelweg 130 kilometer per uur. Een motor heeft een geel kenteken en je moet minimaal 18 jaar zijn, in bezit van een motorrijbewijs A, om dit voertuig te mogen besturen. 

Een bromfiets is een voertuig met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Ook de scooter heeft en gele kentekenplaat. De vereisten om dit voertuig te mogen besturen zijn het hebben van een bromfietsrijbewijs AM en een minimumleeftijd van 16. Als je al in bezit bent van een autorijbewijs, dan mag je gewoon rijden op de bromfiets. 

De lichtere vorm van een bromfiets is de snorfiets. Deze heeft een blauw kentekenplaatje. De snorfiets mag dus maximaal 25 kilometer per uur rijden. Je rijdt met dit voertuig op het fietspad en je bent niet verplicht een helm te dragen. 

Een scooter heeft dus vele voordelen en misschien passen deze voordelen ook wel in het rijtje dat jij zoekt. Kijk eens rond bij Joey Schaar!

Geef een reactie