Mannen

Let op alle kosten bij het kopen van een nieuwe auto

Autoverzekering

Je zult ongetwijfeld goed hebben nagedacht over wat voor een auto je zou willen kopen. Zelfs als je een bepaald automodel wilt aanschaffen, omdat je het al heel goed kent en er in gereden hebt, is het toch zinvol om niet overhaast te werk te gaan. De aanschafprijs is het belangrijkste element in je financiële plaatje, maar hou in de gaten dat er ook andere kosten zijn. En alles bij elkaar kunnen die behoorlijk oplopen. Welke uitgaven moet je, afgezien van brandstofkosten, nog meer doen om de auto op de weg te krijgen en houden.

Autoverzekering

Wat ook een significante uitgave is, is de autoverzekering. Voor een nieuwe auto is een all risk verzekering zeker aan te raden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je zult geen geld op de plank hebben liggen om de auto uit te laten deuken na bijvoorbeeld een slip of als er iets op de auto is gevallen. Of hij wordt gestolen! Het overstappen van autoverzekering kan zeker lonen door te vergelijken. Niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden zijn belangrijk. 

Onderhoud

Wat gaat een servicebeurt kosten? Om de garantie te behouden, zullen de servicebeurten door een erkende dealer moeten worden uitgevoerd. Een volledig ingevuld serviceboekje is natuurlijk wel geld waard, als je auto op een gegeven moment wilt verkopen.

Wegenbelasting

Ook de wegenbelasting is een belangrijke kostenpost. Op de website van de Belastingdienst krijg je na de beantwoording van een paar vragen de kosten daarvan.

Parkeerkosten

Wellicht moet je voor de parkeerplaats van je auto betalen. Het model van de auto zal daar waarschijnlijk geen invloed op hebben, maar het zijn wel kosten die je in het hele financiële plaatje dient mee te nemen.

Subsidie

Bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geeft de overheid een subsidie. Die is er niet voor een hybride aanschrijving!

Geef een reactie