MannenTipsVrouwen

Ongelooflijk wat je kunt bouwen van steigerpijp!

Zelf klussen

Sinds mensen een paar jaar geleden op het idee kwamen om een kast te maken van steigerpijp zien we steeds vaker diverse meubels van dit materiaal. Het is natuurlijk super makkelijk te verwerken, en je kunt er alles van maken wat je maar wilt. Over het algemeen staan deze meubels bekend als steigerhouten meubels, maar we noemen ze ook wel eens meubels van steigerpijp. Hoe dan ook heb je beide onderdelen nodig om zo’n kast te maken, dus beide benamingen kloppen. Als derde heb je ook nog de koppelingen nodig om de steigerpijpen aan elkaar te bevestigen. Je zou deze zogeheten buiskoppelingen bij www.tuin-bouw.nl kunnen bestellen. Daar hebben ze een groot assortiment buiskoppelingen, en verkopen ze bovendien ook de steigerbuizen en het steigerhout zelf.

Wat kun je allemaal bouwen van steigerhout?

In de eerste plaats denken mensen aan meubels als we het hebben over steigerhout en steigerbuizen. Boekenkasten bijvoorbeeld, tv-meubels of een simpele salontafel. Het betreft vrijwel altijd open meubels, oftewel kastjes zonder deurtjes. Het is namelijk vrij ingewikkeld om deurtjes te bevestigen aan een kast die gemaakt is van steigerhout en steigerpijpen, maar het is niet onmogelijk. Het is echter wel zonde als je de hele kast verstopt achter deurtjes want op die manier zie je de constructie niet meer. En die constructie is nu net de reden dat je kiest voor deze materialen, wat die ziet er super tof uit. Over het algemeen kiezen mensen dus voor open kasten en meubels, zodat de steigerbuizen er echt uitspringen en ze een heel industrieel en stoer effect creëren. Maar heb je al eens gedacht aan andere bouwwerken van deze materialen? Je kunt er namelijk nog veel meer mee dan enkel steigerhouten kasten bouwen!

Een kattenmeubel of klimhek van steigerbuizen

Als je fan bent van deze stoere materialen en je hebt een kat dan kun je natuurlijk een kattenmeubel naar eigen ontwerp maken. Katten liggen graag hoog en houden van klimmen en klauteren. Met steigerhout en buizen kun je alle kanten op en een meubel ontwerpen dat helemaal naar je eigen zin is. Maak bijvoorbeeld allerlei plateautjes die over een deur heen lopen zodat je kat bovenlangs de ruimte kan klimmen. Liever iets voor je kinderen bouwen? Ook dat is heel goed mogelijk met steigerpijpen. Ze zijn heel stevig en dus ideaal als klimhek voor kinderen. Je kunt er eventueel voor kiezen om een wat betere kwaliteit hout in te kopen voor dit klimhek, want steigerhout is niet aan te raden voor een meubel dat buiten staat en lang mee moet gaan. Bovendien kan het nogal eens splinters afgeven. Het is dus aan te raden als je een meubel voor kinderen wilt bouwen om er een wat duurdere houtsoort te kiezen en deze bovendien af te werken met een goede olie. Dan weet je zeker dat ze er geen splinters aan overhouden en dat het hout buiten langer mooi blijft.

Geef een reactie