TipsVrouwen

Met deze tips geniet je het hele jaar door van je tuin

Een veranda laten plaatsen

De tuin is de favoriete plek van veel Nederlanders, maar door het Nederlandse klimaat brengen we er meestal alleen in de zomer tijd door. Om deze reden kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een ​​veranda of tuinkamer te bouwen. In dit artikel laat ik je uitgebreid kennismaken met de verschillende voordelen van een veranda of tuinkamer.

Welke verschillen zitten er tussen een veranda, overkapping en een tuinkamer?

Een ieder zal de termen “veranda”, “overkapping” en “tuinkamer” wel kennen. Deze termen worden echter vaak niet op de juiste manier gebruikt. De tuinkamer ofwel buitenkamer kan gezien worden als een verlengde vorm van overkapping. Tegenwoordig wordt het ook vaak een veranda genoemd. De sokkel van de tuinkamer bevat een overdekt gebouw. Dit soort overkapping kan met glas of hout worden omsloten om een ​​half of geheel omsloten buitenruimte te vormen: de tuinkamer.

Dit zijn de voordelen van een veranda en een tuinkamer

Het grootste voordeel van een veranda of zo’n mooie tuinkamer  kun je misschien wel opmaken uit de titel: met een veranda of tuinkamer kun je je beter beschermen tegen de weersinvloeden en een aangename tijd gedurende het hele jaar in de achtertuin doorbrengen. Dit geldt natuurlijk vooral voor tuinkamers. Door het af te sluiten met bijvoorbeeld een glazen schuifdeur creëer je inderdaad een tweede woonkamer en door te voorzien in comfortabele meubels kun je hier het hele jaar door vertoeven. In de koudere maanden gebruiken veel mensen met verandas of boomtoppen het als opslagruimte. Als het veranda niet als woonruimte wordt gebruikt, is het ideaal. Zo plaats je planten en tuinmeubelen gemakkelijk in overkappingen die minder weerbestendig zijn.
Als je op zoek bent naar een mooie tuinkamer, veranda of andere zaken met betrekking tot de tuin dan kun je terecht bij Fonteyn. Je kunt online bestellen maar ook de 35.000 m2 outdoor living mall bezoeken.

Geef een reactie