Tips

Tips voor het kiezen van trouwringen

diamant

En waar moet je op letten met betrekking tot de prijs en bij het kopen van trouwringen? Dit alles en veel informatie en tips over trouwringen voor de bruiloft vind je nu: Belang van trouwringen De trouwringen en trouwringen vertegenwoordigen de eeuwige band. Paus Nicolaas uit het jaar 855 beschreef de betekenis van de trouwringen als volgt: “Net zoals de ring geen begin en geen einde heeft, zo moeten de relatie en het verbond met God eeuwig duren.” De trouwringen staan ​​voor liefde, voor oneindigheid en duurzaamheid. 

Welke gebruiken en tradities zijn er voor trouwringen? 

Volgens een oud gebruik mag de trouwring nooit worden verwijderd. Dit komt omdat het anders zou afkoelen en dat zou dan ook gelden voor de liefde. Er is ook een gewoonte dat de ring laat zien wie de broek in het huwelijk zal dragen als deze wordt aangetrokken. Als de ring aan de vinger van de bruid in het middelste gedeelte blijft steken, zou dat betekenen dat de vrouw het voor het zeggen krijgt in het huwelijk. Als de trouwring echter gemakkelijk aan de vinger ligt, heeft de man het voor het zeggen in het huwelijk. De ringen veilig en op tijd naar de kerk brengen is de taak van de bruidegom of getuige. 

Althans zo is het volgens de traditie. De ringen kunnen vóór de ceremonie aan de huwelijksspreker worden gegeven. Of anders worden ze tijdens de ceremonie door de beste man aan de bruid en bruidegom overgedragen. Een andere mogelijkheid zou zijn om de ringen tijdens een ceremoniële binnenkomst naar de kerk te laten brengen. Dit kunnen bijvoorbeeld de bloemenkinderen of de nakomelingen van de bruid en bruidegom doen. De ringen worden meestal gereed gehouden op mooie ringkussens voor het verwisselen van de trouwringen. De kleintjes zijn blij als ze bij de ceremonie worden betrokken en een taak uitvoeren. Daarom is het een geweldige ervaring voor haar. Het is ook mogelijk om de ringen in het kadaster om te wisselen. 

Aan welke kant draag je verlovings- en trouwringen? 

De trouwring werd van de oudheid tot de 16e eeuw aan de linker ringvinger gedragen. De Egyptenaren en Romeinen dachten dat via de linker ringvinger een ader, de zogenaamde vena amoris, rechtstreeks naar het hart leidt en dus naar de liefde. Zelfs vandaag de dag worden trouwringen nog steeds aan de ringvinger gedragen. In Duitsland worden ze echter aan de rechterkant gedragen. Wereldwijd worden trouwringen echter meestal links gedragen. 

Welke kleuren zijn momenteel trendy voor trouwringen? 

In de oudheid waren de ringen meestal van ijzer. Tegenwoordig worden zilver en goud vaak gebruikt, waaronder witgoud, geelgoud of roségoud. De meest populaire op dit moment is platina. Dit edelmetaal is het puurste en meest onverwoestbare materiaal. Vanwege zijn hardheid en dichtheid heeft platina geen slijtage en omgeeft het daarom veilig diamanten. Bovendien is platina bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien is platina zo populair omdat het niet verkleurt en na verloop van tijd niet donkerder wordt. Bij ringen van goud is het belangrijk op te merken dat ze nooit helemaal van goud zijn gemaakt. Het materiaal alleen is veel te zacht en zou snel slijten. Daarom wordt voor de productie altijd een mengsel van goud en andere metalen gebruikt. De verhouding tussen goud en metaal is af te lezen aan een stempel aan de binnenkant van de ring. Trouwringen hebben meestal een goudgehalte van 18 karaat, wat te herkennen is aan de stempel “750”, wat neerkomt op maar liefst 75% goud. Hoe lager het goudgehalte, hoe goedkoper de trouwringen. Wat in de oudheid al een traditie was, is graveren. Het is gebruikelijk om de naam van de partner en de datum van de huwelijksgeloften erop te laten graveren. Individuele uitspraken zijn ook erg populair. De technologie van vandaag maakt het zelfs mogelijk om uw eigen vingerafdruk of een gezegde in uw eigen handschrift te graveren. Overigens zijn er nu smederijateliers waar bruidsparen onder begeleiding van deskundig personeel zelf hun ringen kunnen ontwerpen en smeden. 

Wat kosten trouwringen? 

Een dure ring was vroeger zoiets als een verzekering. De vrouw kon de financiële kracht van de toekomstige vrouw zien aan de verlovingsring. Gelukkig is dat vandaag ontspannen. De trouwringen zijn het symbool van het huwelijk en dat wat je voor altijd vergezelt. Zodat de ringen lang mooi blijven, is het aan te raden om te kiezen voor hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud of platina. Kwaliteit heeft natuurlijk ook zijn prijs. Trouwringen van geelgoud, die voor ongeveer 500 euro te koop zijn, zijn eenvoudig en klassiek. De prijs is niet alleen het gevolg van het materiaal, maar ook van het aantal diamanten, de breedte en de hoogte. De prijs is geheel afhankelijk van uw ideeën, tussen de 300 en 2.000 euro en daarbuiten is alles mogelijk. Gewoon gouden ringen zijn natuurlijk goedkoper dan een platina trouwring met diamanten. Als je een klein budget hebt, raad ik je aan om te overwegen of je op andere doelen moet besparen, maar niet op de ringen. Natuurlijk moet de huwelijksviering ook zo mooi mogelijk worden herinnerd, maar houd rekening met het volgende: De huwelijksviering duurt maar één dag, maar de trouwringen blijven een leven lang! Daarom loont het om meer uit te geven aan wat voor altijd blijft. Wil je ook nog wat besparen op de trouwringen, dan raad ik aan om op koopjes te letten. Overgebleven items of ringen uit oude collecties zijn geen ringen met gebreken. Het zijn slechts langzaam bewegende goederen die retailers willen verwijderen om plaats te maken voor nieuwe producten. 

Hoe herken je trouwringen van hoge kwaliteit? 

Zorg ervoor dat u uw ringen alleen bij geverifieerde dealers koopt. Omdat er ook replica’s en plagiaat zijn. Kwaliteitsverschillen zijn voor leken niet herkenbaar. Alleen professionals kunnen een “nep” van het origineel onderscheiden. Wanneer is de beste tijd om de trouwringen te kopen? U moet uiterlijk zes maanden voor de bruiloft beginnen met zoeken. Vooral degenen die speciale gravures willen, moeten de juweliers tijd geven. Ik raad je ook aan om de ringen te proberen, zodat je de maat van de ringen in het dagelijks leven kunt testen. 

Hoe bepaal je de perfecte trouwringen? 

Het is belangrijk dat u professioneel advies inwint. Professioneel advies omvat onder meer de juwelier die u vertrouwd maakt met de verschillende materialen. Kies uw trouwringen niet alleen op basis van hun uiterlijk, maar let er ook op dat de materialen bepalen hoe comfortabel ze zijn. Merk ook op dat de monsterringen die u krijgt om te testen niet overeenkomen met het materiaal dat u uiteindelijk kiest. De ringen die u tijdens het consult krijgt aangeboden, kunnen een lagere waarde hebben ter bescherming tegen diefstal. Aangezien de trouwringen altijd moeten passen bij de drager en hun kenmerken, wordt aanbevolen de ringen te selecteren volgens de standaardsmaak. Voor advies kunt u het beste uw alledaagse sieraden meenemen, want zo kan de juwelier of goudsmid niet alleen gemakkelijker de ringmaat bepalen. Ook de vakman kan een idee krijgen van het ringprofiel van de drager. Slijtage geeft informatie over bijvoorbeeld draaggewoonten en helpt om uit te vinden welk materiaal het meest geschikt is. Wees niet te haastig om de ringen te kopen. Probeer ze 10 minuten in de winkel te dragen. Zo kom je erachter hoe het voelt en of je ergens last van hebt. Het is ook mogelijk om ringen mee naar huis te nemen en een paar dagen uit te proberen. 

Geef een reactie