Algemeen

Wat is een PRP behandeling?

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar voor oudere mensen is een PRP behandeling helemaal in op het gebied van plastische chirurgie. Maar wat is het? En waar dient het voor? Bij het ouder worden kan collageen ervoor zorgen dat er rimpels ontstaan in het gezicht. In het algemeen zorgt het voor een lager volume in je gezicht en kun je eenvoudig zien bij ouderen. De PRP behandeling zorgt voor minder volumeverlies in het gezicht en herstelt de huid een stuk sneller. Op deze manier ziet je huid er een stuk jonger en ook gezonder uit en komt dit door het verminderen van rimpeltjes.

Bij een Plasma Rich in Platelets behandeling wordt alleen het plasma van je eigen lichaam gebruikt. In dit plasma zitten groeifactoren die beschadigd weefsel makkelijker kan herstellen. Dus door met het plasma wat je al hebt in het lichaam wordt het aangesterkt in je gezicht en kun je hieraan het verschil goed merken. Zo maak je de huid gladder en beter gehydrateerd, waardoor je er een stuk jonger uit komt te zien.

Wat moet je doen naar de PRP behandeling?

Nadat je een PRP behandeling hebt gekregen moet je goed oppassen en moet je veel minder gaan doen met je gezicht. Zo mag je de eerste 48 uur naar een PRP behandeling niet in je gezicht wrijven en mag je niks op het gezicht toebrengen. De huid voelt vooral strak aan en het lijkt net of je een masker op hebt. Het effect van het plasma en de groeifactoren ga je echt pas merken naar 8 weken. Vaak is het van belang dat je meerdere behandelingen laat doen naar de eerste behandeling. Aanvankelijk van de persoon heb je 2 tot 4 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat gaat zien. Het is ook van belang dat extreme kou en de zon vermeden worden, dit moet je de eerste week goed aanhouden.

Wie is er geschikt voor een behandeling?

De vraag is natuurlijk of iedereen deze behandeling kan doen en wat de eisen zijn. De PRP behandeling is in principe voor iedereen geschikt boven de 18 jaar. Zowel mannen als vrouwen kunnen de PRP behandeling nemen. Vaak als je jong bent heb je dit totaal niet nodig en wil je dit echt alleen doen bij volumeverlies in het gezicht. De behandeling is verboden als je een bloedziekte of een stollingsprobleem hebt.

Hoe wordt het plasma aangebracht?

Zoals je hebt gelezen wordt er plasma in het gezicht aangebracht dat volumeverlies moet voorkomen. Het plasma wordt aangebracht met oppervlakkige prikjes die je huid doorboren. Dit klinkt pijnlijk en dat is het ook, vaak kun je een pijn verdovende crème aanbrengen. Dit is alleen het geval als de pijn ondraaglijk is, vaak is dit het geval met een droge en schrale huid. Zorg er wel voor dat je de juiste aanbieder vindt, een arts met veel ervaring kan er ook voor zorgen dat de pijn een stuk minder is. Door op het internet goed te zoeken naar een praktijk voor een PRP behandeling kun je uitkomen bij een ervaren arts.

Geef een reactie