Algemeen

Vrouwen veel beter af na een schaamlipcorrectie

Dat veel vrouwen kiezen voor een schaamlipcorrectie is logisch. Wanneer sprake is van binnenste schaamlippen die groter zijn dan de buitenste schaamlippen, dan kan dit voor vrouwen in verschillende opzichten problemen opleveren. In de meeste gevallen kiezen vrouwen voor een schaamlipcorrectie als sprake is van een combinatie van fysieke en esthetische klachten.

Te grote binnenste schaamlippen kan pijn bij vrouwen veroorzaken

Als de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, dan kan dit voor fysieke klachten zorgen in de vorm van pijn. Je bent als vrouw gevoeliger als je bepaalde posities aanneemt en kunt pijn ervaren bij het lopen, het berijden van een paard en tijdens het fietsen om maar een aantal voorbeelden te noemen. Ook het dragen van te strakke broeken kan al snel pijnklachten opleveren. Kiezen voor een schaamlipcorrectie vanwege esthetische reden is een meer subjectieve zaak. De plastisch chirurg kan in dat geval inschatten of een ingreep tot succes kan leiden. Dit kan hij doen door het laten zien van zogenaamde voor en na foto’s. Je krijgt als vrouw dan een beter beeld van het uiteindelijke resultaat en kunt dan beter inschatten of een ingreep al dan niet de moeite waard is.

Een schaamlipcorrectie is een zeer specifieke behandeling

De reden om een schaamlipcorrectie uit te laten voeren is dus helder, over de oorzaak kan minder vaak duidelijk uitsluitsel verkregen worden. In de meeste gevallen is er sprake van erfelijke factoren. Het is goed om te beseffen dat een schaamlipcorrectie een zeer specifieke behandeling is. Alleen gespecialiseerde plastisch chirurgen kunnen een dergelijke ingreep naar volle tevredenheid en met het beste resultaat uitvoeren.

Er vindt altijd eerst een consult plaats

Als sprake is van een schaamlipcorrectie, dan zal de plastisch chirurg met name overtollig weefsel weggehaald worden. In de eerste plaats zullen de binnenste schaamlippen gecorrigeerd en verkleind worden. In bepaalde gevallen zal de chirurg ook de buitenste schaamlippen corrigeren. Dat verschilt echter per situatie en is eveneens afhankelijk van de aard van de klachten die vrouwen hebben. Voorafgaand aan de ingreep vindt uiteraard altijd eerst een consult plaats. Tijdens dat consult kun je alles vragen over de schaamlipcorrectie en kunnen wensen en verwachtingen uitgesproken worden. De ingreep zelf vindt plaats onder algehele verdoving, maar kan ook onder lokale verdoving uitgevoerd worden. In zo goed als alle gevallen kun je al vrij snel en zeker dezelfde dag al het ziekenhuis weer verlaten.

Een week na de ingreep zal er een controle uitgevoerd worden

Een week na de ingreep zal er door de chirurg altijd een controle uitgevoerd worden. De aangebrachte hechtingen zijn oplosbaar en hoeven dus later niet verwijderd te worden. Een correctie is voor vrouwen dan ook zeker de moeite waard. Het resultaat mag er zijn en vaak is sprake van een resultaat dat je kunt omschrijven als mooi en vooral ook natuurlijk. Ook de pijnklachten verdwijnen al vrij snel na de ingreep. Door te kiezen voor de beste chirurgen zijn de risico’s van een correctie overigens te verwaarlozen. Redenen voldoende dus om serieus te overwegen iets aan de schaamlippen te laten doen.

Geef een reactie