Algemeen

Het inhuren van een privédetective

Ben jij een werkgever en denk je eraan om een privédetective in te huren? Een privédetective inhuren is een goede optie als je vermoedt dat er op jouw werkvloer zaken spelen die niet door de beugel kunnen. Bij het maken van deze keuze moet je echter wel rekening houden met het feit dat er bepaalde regels zijn waar jij je als werkgever aan moet houden. Dit geldt tevens voor de detective die jij inschakelt. Door wetten en regels worden de rechten van werknemers beschermd. Daarentegen is het wel mogelijk om te controleren wat jouw medewerkers aan het uitvoeren zijn.


Controle


De controle die plaatsvindt door de detective kan op verschillende manieren plaatsvinden. Je kan verschillende medewerkers een gesprek laten aangaan met de detective. De detective kan vervolgens kritische vragen stellen en zodoende achterhalen wat er speelt op werk. Verder kan een detective medewerkers controleren zonder dat zij dit zelf door hebben. Denk hierbij aan de mogelijkheid om via de computer controles uit te voeren zonder dat collega’s iets in de gaten hebben. Vaak gelden bepaalde privacywetten, maar als het gaat om werk dat heeft de werkgever veel macht om controles uit te voeren.


Fraude en diefstal


Een privédetective inhuren is mogelijk als je vermoedt dat er sprake is van fraude en diefstal. Dit is iets wat regelmatig voorkomt op de werkvloer en in dit soort situaties geldt dat je altijd met voldoende bewijs moet komen. Voldoende bewijs verzamelen is een lastige zaak aangezien de meeste schuldigen zullen blijven ontkennen. Daarom moet je met hard bewijs komen, anders is iemand volgens de rechtstaat onschuldig. Om een dergelijke situatie te voorkomen en om met concreet bewijs te komen kan je ervoor kiezen om een privédetective in te schakelen.


Sfeer en invloed


Een privédetective inschakelen blijft niet zonder gevolgen. Er is een grote kans aanwezig dat medewerkers het niet leuk vinden dat er een detective is die hen in de gaten houdt. Daarom moet je als werkgever vervelende situaties kunnen uitleggen. Een detective houdt namelijk iedereen in de gaten en maakt hierin geen onderscheid tussen ras, huidskleur en geloof. Je kan als werkgever de situatie makkelijker maken door aan te geven dat de detective iedereen, inclusief jezelf, in de gaten houdt. Toch blijven medewerkers het wellicht lastig vinden dat zij in de gaten worden gehouden en moet je wellicht het gesprek hierover aangaan om nare situaties te voorkomen.

Kiezen voor een goede detective


Als je overtuigt bent van de noodzaak om een detective in te schakelen dan moet je op zoek gaan naar de beste optie voor jou. Deze optie is voor iedereen weer anders, afhankelijk van jouw voorkeuren. Bij het kiezen voor een detective moet je natuurlijk kijken naar de prijs die gevraagd wordt, deze kan soms hoog oplopen. Daarnaast moet je de reputatie van een detective bestuderen en achterhalen wat hij of zij in het verleden heeft gedaan. Als er sprake is van een goede reputatie voor een detective dan is de kans groter dat hij of zij betrouwbaar werk zal leveren.


Op zoek naar een privédetective? Ga naar Kevdetectives.be.

Geef een reactie