Tips

Wist je dit al over hoorbatterijen?

hoorbatterij

In dit blog gaan we het hebben over enkele belangrijke dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je hoorbatterijen haalt. We gaan het hebben over de verschillende typen batterijen, factoren die de levensduur van de batterij beïnvloeden en hoe je kunt zien of je een defect hebt aan de batterij of dat het aan het hoortoestel ligt.   

De verschillende soorten hoorbatterijen

Hoorbatterijen zijn er in verschillende soorten en het is belangrijk dat je deze verschillen weet. Het grootste verschil zit hem namelijk in het formaat en het is natuurlijk vervelend als je hoorbatterijen koopt die niet in het hoortoestel passen. Je kunt de hoorbatterijen herkennen aan de kleur. Zo zijn er gele-, blauwe-, oranje- en bruine hoorbatterijen. Elke kleur heeft een ander formaat. Bovendien wordt elke kleur gekoppeld aan een kleurcode. Bruine hoorbatterijen krijgen bijvoorbeeld de kleurcode 312. Het is dus belangrijk dat je kijkt welk type hoorbatterij je nodig hebt voor jouw hoortoestel. Uiteraard zijn er ook verschillende merken die hoorbatterijen verkopen. De meest verkochte is de Rayovac 312. Dit zijn dus de bruine hoorbatterijen van het merk Rayovac. Welk type batterij en van welk merk het beste presteert is lastig te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de eisen die jij aan de batterijen stelt. 

Factoren die de levensduur van de batterij beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in de levensduur van de batterij. De eerste factor is het gehoorverlies van de hoortoesteldrager. Naarmate de ernst van het gehoorverlies toeneemt, moet het hoortoestel de geluiden meer versterken. Hierdoor heeft het hoortoestel meer stroom nodig, wat logischerwijs de levensduur van de batterij verkort. Een andere belangrijke factor is de grootte van de batterij. Hoe kleiner het hoortoestel, hoe kleiner de batterij moet zijn. Door het kleine formaat van de batterij neemt de hoeveelheid zink af. Hoe meer zink de batterij bevat, hoe langer deze meegaat. Batterijen met een klein formaat zullen dus minder lang meegaan dan batterijen met een groot formaat.  

Problemen met de batterij of het hoortoestel?

Werkt het hoortoestel niet meer naar behoren? Dan is het belangrijk om erachter te komen of dat komt doordat er problemen zijn met de batterij of met het hoortoestel. Er zijn speciale batterijtesters waarmee je kunt controleren of deze nog vol is. Bij een lege batterij is het logisch dat het hoortoestel niet meer werkt. Is de batterij nog vol? Dan is de kans groot dat er een defect is met het hoortoestel. In dat geval kun je het beste contact opnemen met je audicien om het probleem te achterhalen.

Geef een reactie