Mannen

Leuke weetjes over gitaren

Gitaar

Een instrument wat zeer veel gebruikt wordt, en ook wel eens als decoratie in een ruimte hangt is een gitaar. Dit kan een elektrische gitaar zijn, een basgitaar, een ukelele en een akoestische gitaar. Elk instrument ziet er weer anders uit, maar maken allemaal even mooi geluid. Daarnaast valt er ook veel over deze instrument te vertellen. Wil je alle feitjes en weetjes horen? Lees dan snel door!

Win jij het volgende kampioenschap?

Toen je klein was deed je net alsof je gitaar speelde aan de hand van je handen; jawel, we hebben het over luchtgitaar. Luchtgitaar spelen hebben we allemaal wel eens gedaan maar, wist je dat er een officieel kampioenschap luchtgitaar spelen bestaat? Ja echt waar! In 1996 werd het eerste wereldkampioenschap georganiseerd. Sinds 2008 worden ook in Nederland en België kampioenschappen luchtgitaar spelen gehouden. Ondertussen komen deelnemers uit zo’n twintig verschillende landen om samen te strijden om de titel.

Tiago Della

Sommigen mensen kunnen heel snel gitaar spelen, nu vraag jij je vast af wie de aller snelste gitarist was. Gelukkig weten wij hier het antwoord op! Namelijk:  de Braziliaan Tiago Della Vega of de Amerikaan John Taylor. Helaas is het geen officieel record in het Guinness Book of Records dus is er geen officieel bewijs van. Er gaan verhalen rond dat Tiago Della Vega in 2011 een nummer speelde van 340 bpm (beats per minute) en dat John Taylor een record op zijn naam heeft staan va 600 bpm. Als je nu het internet afstruint kom je video’s tegen van gitaristen die zelfs 1300 tot 4000 bmp kunnen spelen. 

De uitvinder van de gitaar

Wij hebben nog een leuk weetje, namelijk over de uitvinder van de gitaar. Wist je dat de uitvinder van de gitaar zelf helemaal geen gitaar kon spelen? Leo Fender heeft de “Telecaster” en de “Stratocaster” gitaren uitgevonden, wat verschillende versies zijn van de elektrische gitaar. Echter kon hij zelf helemaal geen gitaar spelen. Gelukkig wist hij er wel héél veel van af! Wil je ook graag een gitaar kopen? In het aanbod van MaxiAxi kun je terecht voor gitaren waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

Geef een reactie