Gezondheid

Zo voorkom je muggenbulten deze zomer

Veel mensen hebben in de zomertijd erg veel last van muggen. Muggen komen onder andere af op CO2. De mensheid ademt CO2 uit en muggen kunnen dit van een verre afstand ruiken. Als ze eenmaal dichtbij zijn, dan zoeken ze een slachtoffer die voor hen het lekkerst ruikt. Vervolgens zuigen ze een beetje bloed van je op. Het resultaat daarvan is een vervelende muggenbult. De hele dag heb je jeuk en het lijken er steeds maar meer te worden. Om te voorkomen dat jij dit jaar weer de klos bent, kun je diverse acties ondernemen.

Muggenbeten vermijden 

Als je de muggenbeten wilt vermijden, dan is het handig om muggenspray te gebruiken. Muggenspray kan ervoor zorgen dat muggen uit de buurt blijven. Hierdoor zal je niet snel gebeten worden door een mug. De hoeveelheid last van muggen kan overigens per zomer verschillen. Daarnaast heeft ook de locatie hier invloed op. Zit je dicht bij het water? Dan is de kans groot dat je veel last krijgt van muggen. Zeker in dat geval is het belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen. 

Een citroen kaars doet wonderen

Muggen vinden citroen vreselijk. Door een citroengeur kaars aan te schaffen, blijven de muggen buiten de deur. De geur zorgt ervoor dat je geen muggen binnen het huis krijgt. Waar je citroenkaarsen ook vaak ziet, is op de camping. Mensen schaffen een kaars aan en steken deze ‘s avonds aan. Op die manier kan je een potje kaarten spelen zonder de hele tijd geprikt te worden. Indien je een citroen kaars binnen aan wilt zetten, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het hele huis hier naar kan gaan ruiken. Als je hier geen fan van bent, dan kun je de kaars het beste alleen voor buiten gebruiken.

Geef een reactie