Tips

Hoe bedient u een tosti-ijzer?

tosti

Warme en krokante toastjes uit de tosti-ijzer zijn gewoonweg heerlijk! Voor mij zijn ze al jaren een perfecte snack voor tussendoor of een heerlijke maaltijd voor momenten dat het handig of snel moet. Om ervoor te zorgen dat uw broodjes net zo goed zijn als de mijne, heb ik u instructies geschreven over hoe u een tosti-ijzer bedient. Bedek de toastjes naar hartenlust en vet de buitenkant in met een beetje boter of margarine. Schakel vervolgens de tosti-ijzer in en wacht ongeveer 5 minuten totdat deze goed is voorverwarmd en het controlelampje groen brandt (indien aanwezig). Leg de sandwich erin en sluit het deksel van het apparaat. Controleer na ongeveer 2 tot 4 minuten of de toastjes goudbruin zijn. Verwijder voorzichtig de afgewerkte sandwiches en verdeel de driehoeken met een mes.

Zoals je kunt zien, is het maken van toast in de tosti-ijzer heel eenvoudig. Desalniettemin wil ik mijn tips en trucs voor het bedienen van tosti-ijzers die ik in de loop van de tijd heb gekregen, niet achterhouden. Misschien werkt het ene of het andere punt uit mijn stapsgewijze instructies ook voor jou of vind je zelfs een verrassing.

Probeer de grootte van de toast

Er zijn toastbrood met grote en kleine sneetjes toast. Het is het beste om voor je begint uit te proberen welke toastmaat in je tosti-ijzer past. Zelf gebruik ik altijd de grote sneetjes toast (American toast). Hiermee is er voldoende ruimte voor de topping en kun je wat ruimte aan de randen overlaten zodat ze goed afgesloten worden en er dus geen kaas of andere inhoud uitloopt. Als er alleen kleine sneetjes toast in je tosti-ijzer passen of als je de korst van de toast gewoon niet lekker vindt, snij dan de buitenste randen af. Zonder de korst zijn de broodjes ook erg lekker. Als je geen toastbroat in huis hebt, werkt gewoon brood prima. Dit kan eigenlijk altijd zolang de plakjes een mooie consistentie hebben en bijvoorbeeld niet geperforeerd of kruimelig zijn. Als de plakjes te groot zijn of niet de juiste vorm hebben voor de tosti-ijzer, snijd ze dan in de vorm van de pannen. Ik heb trouwens tot nu toe de meest verrassende en lekkere sandwichcreaties gemaakt met ingrediënten die ik thuis in de koelkast vond.

Top de toast zoals je wilt

Over het algemeen kun je alles op de tosti van de tosti-ijzer leggen wat lekker is en momenteel in de koelkast staat. Het enige dat u moet doen, is de plakjes niet te dik bedekken, anders kunnen de broodjes in het apparaat lekken of papperig worden. Snijd de ingrediënten zo dat de topping zoveel mogelijk binnen de randen van de toast blijft. Als je bijvoorbeeld kaas op je toast hebt, snijd de kaasplakken dan zo dat ze kleiner zijn dan de oppervlakte van de toast. Zo is de sandwich altijd goed afgesloten aan de randen. Echte professionals vullen de toast met de meegeleverde driehoeken, zodat hoger uitstekende vullingen, zoals tomaten, champignons, courgette of andere groenten, perfect worden omsloten aan de respectieve toastdriehoekzijde. Eerlijk gezegd werkt dat maar af en toe.

Mijn persoonlijke receptfavorieten zijn trouwens sandwiches met kaas en salami of tomaat en mozzarella vulling. De kaas maakt de toast lekker, heet en sappig en voegt smaak en smaak toe. Ik raad gepureerde avocado, spinaziebladeren en courgette aan voor veganisten.

Geef een reactie