Tips

5 tips waarmee kerstpakketten bestellen een makkie wordt

Mag jij de kerstpakketten bestellen dit jaar? Dan kun je mogelijk wel wat hulp gebruiken. Deze aankoop is elk jaar weer erg lastig, want je moet met een laag budget een groot aantal mensen tevreden stellen. Gelukkig zijn er manieren waarop je daar gemakkelijk een succes van maakt. Wij hebben 5 tips verzameld waarmee het bestellen van de ideale kerstpakketten een makkie wordt.

1.  Bestel je kerstpakketten online

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor een webwinkel voor je aankoop. Daar zijn de prijzen lager, is het assortiment groter en gaat de kerstdrukte volledig aan je voorbij. Er zijn een aantal hele goede Nederlandse webwinkels waarbij je ongetwijfeld vindt wat je zoekt. Dat assortiment is overigens 24/7 en het hele jaar inzichtelijk, dus stressen en tijdgebrek zijn allebei echt niet meer nodig.

2.  Stuur een vragenlijst rond en geef je personeel inspraak

Het is geen geheim dat je medewerkers gemotiveerd worden als ze inspraak krijgen bij een grote beslissing, en het aanschaffen van de kerstpakketten is daarop geen uitzondering. Vraag je personeel daarom simpelweg wat ze graag willen ontvangen in hun kerstpakket door een korte vragenlijst rond te sturen. Je kunt ze ook vragen om het ideale kerstpakket te omschrijven of om je te vertellen wat er goed en fout was aan het pakket van vorig jaar. Jij krijgt belangrijke informatie, hoeft niet meer te gokken en je betrekt je personeel bij het formuleren van de inhoud.

3.  Gebruik de professionele overeenkomsten

Bij het uitkiezen van de kerstpakketten zie je weer hoe gevarieerd je personeelsbestand is. En dat maakt het vinden van de ideale aankoop ook zo moeilijk. Het is beter om een stapje terug te nemen en te zoeken naar overeenkomsten, zoals de werkgever, het werk en de geleverde prestaties. Door te kiezen voor een kerstpakket in de kleur van je logo, met een verpakking met je logo erop, door te kiezen voor een product dat refereert aan wat jullie doen en een thema dat verwijst naar de belangrijkste gebeurtenis voor het bedrijf het afgelopen jaar, spreek je deze overeenkomsten aan en komen de verschillen te vervallen. Je geeft je kerstpakketten een boodschap mee die iedereen begrijpt. De daadwerkelijke inhoud is dan minder belangrijk.

4.  Overweeg maatwerk

Veel webwinkels bieden je de optie aan om je kerstpakketten zelf samen te stellen. Dat is dan vaak wel bij grotere bestellingen, zoals 100 kerstpakketten of meer. Controleer dit even, want deze limiet verschilt per winkel. Kun jij een grote bestelling plaatsen, dan mag je je kerstpakket dus ook zelf samenstellen. Met de hulp van een medewerker bij de winkel kun je er dan echt iets speciaals van maken. Jij verzorgt de inhoud en zij verzorgen de aankleding. Het resultaat is een echt uniek en origineel kerstpakket dat niemand anders krijgt en waar jij duidelijk tijd en moeite aan hebt besteed. Als dat geen indruk maakt op je personeel, dan zal niets indruk maken.

Geef een reactie