Tips

Verantwoorde tussendoortjes

noten

Een lekkere snack is altijd fijn om in huis te hebben, maar veel mensen hebben graag iets verantwoords, in plaats van iets vets. Daarom is het goed om te weten wat je als tussendoortje kan eten, zonder dat je je druk hoeft te maken om de calorieën of ongewenste vetten. Er zijn genoeg opties en we zetten ze graag voor je op een rijtje.

Noten

Noten kopen kan overal en is bijzonder populair. En dat is niet zonder reden; er bestaat een enorme diversiteit aan noten en ze zijn niet alleen lekker, maar vaak ook erg verantwoord. Een handje noten past uitstekend bij een borrel of een avondje voor de televisie en veel van deze noten bevatten allerlei vitaminen. De diversiteit die noten met zich meebrengen, zorgt ervoor dat ze eigenlijk altijd wel ergens bij passen en dat er altijd wel een notensoort is waar je mee uit de voeten kan. En als klap op de vuurpijl zijn noten ook nog eens uitstekend te gebruiken als toevoeging aan salades, toetjes of gerechten.

Gedroogd fruit

Nog zo’n populair tussendoortje is gedroogd fruit. Pruimen, abrikozen of rozijnen zijn ook uitstekend te gebruiken als snack in gedroogde vorm. Ook zijn de gedroogde pruimen of abrikozen zeer populair bij duursporters; het zorgt voor snelle suikers die direct opgenomen worden en waar je van kan presteren. Niet voor niets zie je bij veel fietstochten de gedroogde abrikozen als tussendoortje gebruikt worden.

Snackgroenten

Groente is altijd een goed idee en snackgroenten maken een steeds grotere opmars. Onder snackgroenten verstaan we cherrytomaatjes, kleine komkommers, radijsjes, geschrapte worteltjes, of rauwe bloemkool. Deze snackgroenten zijn in alle supermarkten te verkrijgen en kunnen heel goed door elkaar heen gegeten worden. Zo hoef je niet alleen bang te zijn voor een overvloed aan calorieën, je krijgt ook nog eens veel vitaminen binnen, die helpen bij de dagelijkse inname.

Magere yoghurt met toevoegingen

Magere yoghurt vult de maag goed en met wat extra toevoegingen kan je dit tot een hele goede lunch maken. Je kan je kommetje yoghurt aanvullen met muesli, noten of (gedroogd) fruit, wat je maar wilt. Een hele magere maaltijd, waarbij je zeker met die toevoegingen nog het nodige aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

De boterham

De oude, vertrouwde boterham is nog altijd een prima tussendoortje. En met een boterham, bedoelen we dan een volkorenboterham. Deze kan je beleggen met allerlei soorten beleg, maar wil je op de calorie-inname letten, hou het dan bij magere en suikervrije producten. Denk hierbij aan kipfilet, suikervrije pindakaas, magere kaas, wat je wilt. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden waarmee je een heerlijke en verantwoorde boterham kan eten.

Geef een reactie