economieTips

Zie van je BKR-registratie af, dit biedt vele voordelen

BKR-registratie

Het komt vaak voor dat mensen net niet genoeg geld hebben om bijvoorbeeld iets te gaan kopen wat ze graag willen of wat ze echt nodig hebben. Dan is een lening afsluiten voor sommige de eerste en de beste optie om aan geld te komen. Helaas kom je dan in het BKR-register te staan en dat kan nadelen bieden? Er zijn vele voordelen als je af ziet van je BKR-registratie.

Wat is een BKR-registratie?

BKR staat voor ‘’Het bureau Kredietregistratie”. Het is een kredietregistratie bureau in Nederland. Van elk persoon die een krediet afsluit in Nederland wordt een elektrisch dossier bijgehouden. BKR is een bedrijf die als doel geen winst maken heet, maar ervoor wil zorgen dat Nederland financieel gezond wordt. Om dat te bereiken beheren ze alle kredietgegevens in Nederland.

Het is wettelijk verplicht dat alle kredietverstrekkers alle leningen melden die zij verstrekken aan het BKR. Zo heeft het BKR een overzicht van de leningen die er zijn en ook van het betaalgedrag. En als je daarin geregistreerd staat sta je in het BKR-register.

Je wordt pas geregistreerd als je lening hoger is dan €250 euro en als je bijvoorbeeld als je rood kunt staan, een creditcard hebt met gespreide betaling in termijnen of bijvoorbeeld een telefoonabonnement met toestel.

Je wordt niet geregistreerd als je een studielening hebt of onderhandse leningen of als je een hypotheek hebt. Bij het aanvragen van een hypotheek met een BKR registratie (negatief) kun je soms tegen belemmeringen aanlopen waardoor je geen hypotheek kunt aanvragen.

Als je een nieuwe lening wilt aangaan wordt er eerst gekeken naar de krediet geschiedenis, dus of je nog schulden open hebt staan en of je een nieuwe lening wel kunt afbetalen.

Hoe verwijder je een BKR-registratie?

Als er sprake is van een terechte registratie, dan kun je de BKR-registratie niet verwijderen. Maar als het belang van de koper groter is dan het belang van het kredietstelsel, dan is het wel mogelijk om de BKR-registratie te verwijderen. Er zijn op het internet een heleboel verschillende partijen die aanbieden de registratie te verwijderen, maar let wel goed op. Het kan veel geld kosten en het kan ook voorkoen dat de registratie uiteindelijk niet verwijderd wordt.

Gelukkig zijn er online wel partijen die het voor elkaar krijgen terechte registraties te verwijderen. Als ze je BKR verwijderen heb je meer mogelijkheden.

Voordelen afzien BKR-registratie

Het hebben van een BKR-registratie is niet altijd even handig. Het is natuurlijk heel fijn dat je geld hebt kunnen lenen, maar het biedt ook een flink aantal nadelen. Er is dus een mogelijkheid om van de registratie af te zien en dat biedt dus juist weer een boel voordelen.

Als je leningen hebt open staan wordt dat allemaal geregistreerd, maar als je een huurwoning wilt hebben dan gaat dat wat moeilijker. Er wordt namelijk gekeken naar de geschiedenis van de leningen die je aangegaan bent. En als ze zien dat je veel leningen gehad hebt, kunnen ze denken dat je de huur van je toekomstige woning waarschijnlijk ook niet kunt betalen.

Hetzelfde geldt voor een telefoonabonnement, maar als je van de BKR-registratie afziet heb je dus veel meer mogelijkheden en veel minder zorgen.

Geef een reactie