sportTips

De voordelen van motokleding

Niemand krijgt graag te horen wat ze wel of niet mogen dragen, maar motorrijders zijn toch verplicht om motokleding te dragen. Of ze het nu leuk vinden of niet. Het is niet om ze te pesten, maar het is voor hun eigen veiligheid en dat van andere deelnemers in het verkeer. Net als het dragen van een helm en in bezit zijn van een geldig rijbewijs A, is het dragen van motorkleding verplicht als je op een motor rijdt. Wil je weten wat de voordelen van motorkleding zijn? Lees dan snel verder.

In alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar

Oké, het is niet leuk als je iets moet dragen wat je eigenlijk helemaal niet wilt dragen, want je bent immers ook geen 5 meer. Maar ondanks dat je motokleding moet dragen, zegt niemand iets over hoe de kleding er ook uit moet zien. Daar heb je de vrije keuze in! Gelukkig is motorkleding in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Stel zelf een outfit samen bestaande uit een jas, handschoenen, shirt, broek en laarzen of ga voor een flitsend motorpak met bijpassende motorhandschoenen en laarzen. Je kunt zelfs motorbroeken kopen die op een doodnormale jeans lijken.

Motokleding biedt impactbescherming

Motokleding heeft een belangrijke functie. Meerdere zelfs! Ze kunnen bijvoorbeeld de impact verlichten als je ten val komt. Goede motorkleding beschermt je tegen lelijke blauwe plekken, schaaf- en snijwonden en zelfs brandwonden, mocht je tijdens het vallen in aanraking komen met de verhitte onderdelen van de motor. Dus voor je eigen veiligheid en om vervelend letsel te voorkomen is het heel belangrijk dat je goede motorkleding draagt.

Bij het uitzoeken van motorkleding is het ook belangrijk dat je kiest voor kleding met CE-gecertificeerde protectoren die vooral schouders, armen, rug en benen beschermen tegen impact. En kies ook voor kleding met zichtbare of subtiele reflectoren die oplichten in het donker. Op die manier kunnen andere deelnemers van het verkeer je zien als het donker is of als het slecht weer is. Met deze reflectoren kun je al een hoop problemen voorkomen.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

Motokleding is ook geschikt voor alle denkbare weersomstandigheden. Van regen tot sneeuw en van extreme kou tot hitte. Uiteraard heb je vaak wel meerdere outfits nodig, zodat je tijdens de koude maanden goed beschermt bent tegen de kou en de regen en in de zomer wil je juist voorkomen dat je oververhit raakt. Oververhitting is heel gevaarlijk, omdat je het bewustzijn kan verliezen en dus ook de controle over de motor verliest. Met alle gevolgen van dien. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld een motorjas winddicht en waterafstotend is en kies voor shirts en jacks die goed ventileren, zodat je het nooit te warm krijgt.

Motokleding beschermt je tegen fladderende vrienden

Insecten kunnen op je armen en handen landen en het laatste wat je wilt is dat je wordt geprikt of gebeten terwijl je motor rijdt. Motokleding beschermt je tegen onze fladderende vrienden en op die manier hoef je je dus geen zorgen te maken dat ze je prikken of bijten en dat je door een reflexbeweging een ruk aan het stuur geeft. Ook dat kan vervelende problemen veroorzaken. Maar met de juiste motorkleding is dit risico de kop ingedrukt.

Advies nodig? Ga dan direct naar www.rad.eu/nl.

Geef een reactie