Vrouwen

Dit moet je weten over liposuctie

Voor ontzettend veel mensen geldt in de praktijk dat ze op zoek zijn naar een oplossing om af te raken van het overtollige waarover ze beschikken. Niet zelden is het dan ook zo dat het volgen van een dieet of bijvoorbeeld regelmatig sporten niet voldoende is om al het overtollige vet verwijderd te zien worden. Wanneer dat ook geldt voor jouw situatie zal je tot de vaststelling komen dat het altijd een aanrader kan zijn om ervoor te kiezen om een zogenaamde liposuctie uit te laten voeren. Is het bij jou nog niet helemaal bekend wat je nu precies van zo’n behandeling kan verwachten? Dan is het alvast zeker interessant om nog even de onderstaande informatie door te gaan lezen.

Welke verandering heeft liposuctie doorgemaakt?

De manier waarop liposuctie tegenwoordig wordt uitgevoerd verschilt sterk met de behandeling die in het verleden gebeurde. In het verleden was het dan ook zo dat ervoor werd gekozen om gebruik te maken van de traditionele behandelingsmethode. Deze werd uitgevoerd onder volledige narcose. Tegenwoordig wordt deze behandeling anders uitgevoerd. Dat is een belangrijke verbetering, want in het verleden bleek er niet zelden sprake te zijn van weefselschade wat vervolgens zomaar kon leiden tot een langere herstelperiode. In ieder geval, heb jij ook af te rekenen met hardnekkige weefselschade? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze behandeling één van de beste oplossingen biedt.

Wanneer kan je deze behandeling ondergaan?

Bij liposuctie wordt ervoor gekozen om onderhuids vet te verwijderen. Dit gebeurt door ze weg te zuigen. Het is mogelijk om deze behandeling op verschillende plaatsen in het lichaam toe te passen. Denk hierbij dan meer bepaald aan plaatsen zoals:

  • De bovenarmen;
  • De bovenbenen;
  • De onderbuik;
  • De nek;

Tijdens het uitvoeren van deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van een dunne buis welke een canule wordt genoemd. Deze buis is bevestigd aan een vacuüm. Het is van zeer groot belang om er rekening mee te houden dat niet iedereen zomaar deze behandeling kan ondergaan. Er zijn dan ook tal van verschillende voorwaarden aan verbonden. Benieuwd om welke voorwaarden het hierbij dan precies gaat? Deze ontdek je meteen met het laatste stukje tekst hier op deze pagina.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Zoals eerder hier op deze pagina al aangehaald is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het ondergaan van een liposuctie niet zomaar voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. Er dient dan ook zeer nadrukkelijk rekening te worden gehouden met de voorwaarden die hiervoor door behandelende artsen worden opgelegd. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Je dient in een goede gezondheid te verkeren;
  2. Je moet beschikken over een gemiddeld gewicht;
  3. Je BMI mag niet meer dan 30 bedragen;

Voor heel wat mensen geldt in de praktijk dat ze kijken in de richting van liposuctie voor wat het verliezen van gewicht betreft. Ook voor het bestrijden van cellulitis wordt er gekeken naar deze behandeling. Ondanks het feit dat, dat natuurlijk begrijpelijk is moet het gezegd dat deze behandeling zich daar niet toe leent. Ze is dan ook in principe alleen maar geschikt voor het bestrijden van hardnekkige vetophopingen die niet zomaar verwijderd kunnen worden.

Geef een reactie