Algemeen

Een holistisch leven leiden

hollistisch

Holistisch leven is een manier van leven die zich richt op welzijn in alle aspecten van je wezen. Prioriteit geven aan holistisch welzijn kan een gezondere levensstijl helpen bevorderen in de moderne wereld waar veel mensen worstelen met angst en depressie. Je kunt een positieve kijk op het leven ontwikkelen en de schoonheid in alles om je heen leren waarderen door je te concentreren op je fysieke en mentale gezondheid als onderling verbonden onderdelen van je welzijn. Holistisch leven is een manier van leven die gericht is op het brengen van balans en harmonie in lichaam en geest. Veel mensen beschouwen holistisch leven als een vorm van alternatieve geneeskunde, maar het is eigenlijk zoveel meer dan dat. Holistisch leven gaat over verbinding maken met je ware zelf op cellulair niveau door alle aspecten van je leven af ​​te stemmen op de natuurlijke wetten van het universum. De holistische mensvisie in je leven helpt je bewuster te worden.

Holistisch leven in termen van eten

Als je niet weet waar je op een etiket op moet letten, zoek dan naar het woord “volkoren” voor de productnaam. Als je naar etiketten kijkt, betekent dit dat 100% van de ingrediënten die gebruikt zijn om die crackers te maken volkoren tarwemeel en water zijn als op een product “volkoren crackers” staat. Maak vervolgens thuis je eigen eten. Er zijn veel manieren om meer holistisch te eten. Waarom probeer je niet wat maaltijden in elkaar te flansen die in jouw levensstijl passen als je iemand bent die van koken houdt? Op die manier leer je hoeveel gemakkelijker het is om je eigen voedingsmiddelen te bereiden, in plaats van ze vooraf te laten klaarmaken door iemand anders of ze te bestellen van een bezorgservice. Onderdelen van een holistisch dieet zijn onder andere verse voedingsmiddelen. Hele voedingsmiddelen vallen hier ook onder, zoals vers fruit en verse groenten. Dit zijn voedingsrijke opties die beschikbaar moeten zijn. 

Bewustzijn van alles

Holistisch leven gaat over het herkennen van de onderlinge verbondenheid van alle delen van het leven. Je kunt vollediger leven als je mindful en bewust bent op alle gebieden van je leven. Bewustzijn helpt je om meer aanwezig te zijn in elk moment en je bezig te houden met de wereld om je heen. Vind daarnaast de tijd om alleen te zijn en om contact te maken met de natuur. Daarnaast is het goed om contact te maken met anderen. Een holistisch leven staat ervoor om je ware zelf te ontdekken en verbinding te maken met je “hogere macht”.

Geef een reactie