Gezondheidsport

Hoe goed is fietsen voor jouw gezondheid?

Hoe goed is fietsen voor jouw gezondheid?

Fietsen is goed voor je gezondheid en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van bepaalde ziekten. Met fietsen kan je de kans verkleinen op onder andere diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Buiten dit heeft fietsen ook een positief effect op je bloed. Door een verhoogde hartslag verandert de samenstelling van je bloed ten goede. Ook worden bloedvaten flexibeler en sterker en heb je minder kans dat ze dichtslibben.

Fietsen is goed tegen stress

Lange ritten ontspannen je geest. Fietsen heeft een positief effect op het verminderen van stress. Je maakt tijdens het bewegen stofjes aan die je een fijn gevoel geven. Ook is uit onderzoek gebleken dat je beter slaapt als je 30 minuten per dag even een ommetje gaat fietsen. Fietsen is ook een heel goede manier om je extra kilootjes te verliezen. Als je ongeveer tien minuten fietst verbrand je 97 calorieën. Als je al wat zwaarder bent is het goed om te fietsen in plaats van te lopen omdat je dan je knieën en enkels minder belast.

Fietsen is leuk en gezond!

Fietsen is dus heel gezond. Naast dat het veel doet voor je lichaam en je brein, is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om een rondje te fietsen. Je bent lekker buiten en ziet nog eens wat. Met de fiets kan je makkelijker de stad in en ben je niet veel kosten kwijt aan parkeren. Het geeft je een gevoel van vrijheid en je kan je even onthaasten zoals dat zo mooi heet. Geen stress, geen verplichtingen maar gewoon even bewegen. Nog een pluspunt is dat je op de fiets dingen ontdekt die je nooit eerder waren opgevallen. Je komt op plekken waar je met de auto niet kan komen.

Fijner fietsen met een elektrische fiets

Een elektrische fiets is hartstikke handig en leuk voor mensen die net iets sneller willen fietsen. Natuurlijk is het ook erg fijn als je last hebt van een minder goede conditie of als je problemen hebt met knieën of enkels. Met de trapondersteuning kost het je minder inspanning om te fietsen. Je kan op deze manier het fietsen langer volhouden en langer in beweging blijven.

Wil je een elektrische fiets dames kopen? Kijk dan eens op de website van Amslod. Zij verkopen e-bikes direct vanuit de fabriek aan de klant. Hierdoor betaal je veel minder voor een elektrische fiets dan dat je een fiets bij de fietsenwinkel koopt. Op de site van Amslod klanten review kan je lezen hoe de ervaringen zijn van klanten die al een fiets hebben gekocht bij deze firma. Op de site van Trustpilot worden ook Amslod e-bike ervaringen met elkaar gedeeld. Zo krijg je een goed inzicht in dit fijne Nederlandse fietsenmerk.

Geef een reactie