sport

Handige hardloopaccessoires die wij aanraden

Hardlopen is niet compleet met een goede uitrusting. Een goede uitrusting maakt het hardlopen fijner en zorgt ervoor dat je minder snel klachten of blessures zult oplopen. Bij een goede uitrusting horen uiteraard goede hardloopschoenen bij en comfortabele hardloopkleding. Maar daarnaast zijn er ook enkele accessoires die prettig kunnen zijn om tijdens het hardlopen bij je te hebben. Hieronder lees je meer over enkele accessoires die handig zijn om te hebben bij het hardlopen en wat de voordelen van deze accessoires zijn. 

Hardloopzonnebril

Hardlopen gebeurt in de regel als het buiten licht is en bij voorkeur om een mooie en zonnige dag. Op zo’n moment is het fijn om tijdens het hardlopen een zonnebril te dragen. Er zijn diverse merken die hardloopzonnebrillen aanbieden zoals Oakley, Nike en Kalenji, maar je kunt ook deze Julbo zonnebrillen gebruiken. Een hardloopzonnebril is erop gemaakt om goed te blijven zitten tijdens het lopen, waarbij je hoofd veel beweegt en zweet. Een andere kenmerk van een hardloopzonnebril is dat deze weinig weegt, zodat je er geen last van hebt als deze voor langere tijd op je hoofd staat en de bril ook niet gaat knellen of wrijving geeft.

Verlichting

Loop je liever ’s avonds en in het donker, dan is veiligheid tijdens het lopen zeer belangrijk. Kies daarom voor kleding met goede reflectoren, met name als je loopt op wegen waar ook auto’s en fietsers kunnen zijn. Daarnaast is het ook goed om een hoofdlampje te dragen tijdens het hardlopen. Zo ben je niet alleen beter zichtbaar voor anderen, maar kun je zelf ook beter de omgeving zien en waar je je voeten neer moet zetten. Het dragen van goede verlichting kan daarmee flink wat ongelukken voorkomen. 

Hardloophorloge

De afgelopen jaren hebben hardloophorloges een flink opmars gemaakt. Een dergelijk horloge zorgt ervoor dat je kunt bijhouden welke afstand je hebt afgelegd, hoe hard je hebt gelopen en welke route je hebt gelopen. Daarnaast zijn er ook hardloophorloges die nog meer kunnen bijhouden, zoals je hartslag en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Een hardloophorloge kan ook praktisch zijn als je bezig bent je snelheid op te bouwen, want het horloge geeft aan hoe lang en hoe snel je moet lopen elke keer als je gaat lopen.

Geef een reactie