GezondheidTips

Hoe gooi je een injectiespuit veilig weg?

We weten inmiddels best veel over de injectiespuit, maar we weten vaak niet hoe we deze op de juiste manier weg kunnen gooien. Misschien dacht je wel dat je deze gewoon weg zou kunnen gooien, zonder hier een beetje aandacht aan te schenken. Toch is niets minder waar, want het is heel belangrijk hier op een goede manier naar te kijken. Hoe gooi jij normaal gesproken een injectiespuit weg en schenk jij aandacht aan de manier van weggooien? Als je dit nog niet deed, dan wordt het echt tijd hier even bij stil te staan.

De naalden van een injectiespuit

Als je van plan bent na gebruik de injectiespuit weg te gooien, dan is het vooral belangrijk even stil te staan bij de naalden die een injectiespuit heeft. Als je deze in de vuilnisbak met een vuilnisbak gooit, dan kunnen de naalden door de zak prikken. Het lijkt misschien onschuldig, maar het is super vervelend en kan zelfs gevaarlijk zijn bij het uithalen van de vuilniszak. Dit voorkomen is veel belangrijker, waardoor je de keuze kunt maken voor een veiligheidscontainer. Wat is een veiligheidscontainer en hoe zit dat?

Het gebruik van een veiligheidscontainer

Als je een injectiespuit weg wilt gooien is het verstandig een veiligheidscontainer te gebruiken, want zo kun jij je namelijk niet bezeren. Ook is dit een stuk veiliger als er kinderen in de buurt zijn. Je kunt hier namelijk de injectiespuit eenvoudig in deponeren en je kunt het eenvoudig legen, wanneer deze vol is. Openen gaat overigens ook erg gemakken, door middel van het klepje. Een veiligheidscontainer staat garant voor de veiligheid en zo ben je ook direct bewust van de veiligheid rondom de injectiespuiten. Zijn er verschillende maten of zit je vast aan slechts één formaat?

Verschillende maten

De veiligheidscontainers zijn in diverse verschillende maten te koop, waarbij je kunt denken aan een kleine veiligheidscontainer van 1,8 liter, maar ook aan een hele grote van 24 liter. Natuurlijk zijn er nog allerlei tussen maten te koop, waardoor er voor iedereen een geschikt formaat te vinden is. Het hoeft dus niet in de weg te staan of heel groot te zijn als je dit niet wilt. Je kunt de veiligheidscontainer op een plekje zetten, waar niet iedereen erbij kan. De kleuren zijn alleen niet te bepalen, waardoor de veiligheidscontainer alleen in de kleur geel is. Met welk formaat zou jij goed uit de voeten kunnen?

Tip: www.maeso.nl

Geef een reactie