Tips

Huisdiervriendelijke vliegengordijnen

Zodra het voorjaar voor de deur staat is het voor veel mensen vaak tijd om het huis weer lekker op te frissen. Een grote schoonmaakbeurt, veel spullen opruimen, wellicht wat nieuwe accessoires of zelfs meubeltjes in huis en het huis weer klaar maken voor het voorjaar. Het ophangen van een vliegengordijn bijvoorbeeld. Misschien heb je er een op zolder liggen die je ieder jaar weer opnieuw ophangt of misschien ben je toe aan een nieuw vliegengordijn. In dit artikel vind je meer informatie over het juiste vliegengordijn.

Vliegengordijnen zijn er in allerlei soorten en maten. De meest bekende soort is het lamellen gordijn. Dit is een gordijn wat bestaat uit een aantal gaaslamellen. Deze lamellen overlappen elkaar een klein stukje waardoor het goed afsluit. Dit vliegengordijn is erg populair en biedt goede bescherming tegen vliegen en andere insecten. Ook bestaan er vliegengordijnen met kunststof hulsjes, draadjes/touwen, bamboe kralen en kattenstaarten. Ieder vliegengordijn heeft zo zijn voordelen. Voordat je een vliegengordijn koopt is het dus goed om te bekijken wat de voor- en nadelen van het betreffende gordijn zijn. De webshop Vliegengordijnkopen.nl biedt alle soorten gordijnen aan én bevat veel informatie over de keuze voor het juiste vliegengordijn.


Welke vliegengordijnen zijn geschikt voor huizen met huisdieren?


Heb je een hond of kat thuis? Dan is het een must om een vliegengordijn te kiezen waar je huisdier ook mee overweg kan. Het moet een gordijn zijn waar je makkelijk doorheen kunt lopen zonder dat het gordijn in de knoop raakt. Het gordijn moet ook weer netjes sluiten zodra het dier er doorheen is. De vliegengordijnen die vaak worden gekozen voor huishoudens met huisdieren zijn het vliegengordijn kattenstaart en het vliegengordijn lamellen. Deze zijn goed vliegenwerend en ook erg huisdiervriendelijk. Een hordeur is vaak minder geschikt. Een hond of kat kan er in de meeste gevallen niet doorheen lopen en de hordeur vervolgens ook nog sluiten is al helemaal een onmogelijke taak voor een dier. Kies verder ook geen vlieggordijn met kraaltjes, een huisdier kan hierin verstrikt raken.

Geef een reactie