economieTips

Met deze baan kun je altijd voor jezelf en vanuit huis werken

voor-altijd-thuiswerken

Nu we allemaal bij huis zitten te werken zijn er ook steeds meer mensen die eraan zitten te denken om voor zichzelf te gaan werken. Waarom zou je namelijk nog voor een baas werken als je op dit moment ook geen collega’s om je heen hebt en je toch al bij huis aan het werken bent? Helemaal wanneer je op een gegeven moment iets voor jezelf hebt lopen dan is het een groot voordeel, omdat je dan helemaal je eigen dagen indeelt. 

Bij welke type banen kun je voor jezelf werken? 

Steeds meer mensen doen hun werk online. Dat is voor veel freelancers, zzp’ers en ondernemers van vandaag de dag de manier geworden om voor zichzelf te gaan werken. Natuurlijk zijn er veel meer beroepen waar dit mogelijk is, maar wanneer je ook vanuit huis wilt werken dan is het bijna onmogelijk om dat niet online te doen. Ga hier dus naar de mogelijkheden kijken, maar corona heeft ons nog meer afhankelijk gemaakt van een computer en het internet. 

Ook nu bedrijven hun werknemers steeds meer vanuit huis laten werken zal dit in de toekomst niet snel weer terug veranderen naar hoe het voor corona was. Als dat zo is dan kan het ook zijn dat de kans in de toekomst groter wordt dat bedrijven steeds vaker freelancers aannemen om voor hen te werken. Nog meer kans dus om in de toekomst meer werk te krijgen als zzp’er of freelancer. 

Ga werken als een vertaler

Heb jij een talenknobbel of is er een vreemde taal die jij vloeiend spreekt? Dan kan het slim zijn om te gaan werken als een online vertaler. Door de globalisering komt er ook steeds meer vraag naar vertalers vanuit het bedrijfsleven. Helemaal wanneer jij ook nog gespecialiseerd bent in een bepaald vakgebied dan kan de kans helemaal worden vergroot voor jezelf om veel opdrachten te krijgen. Des te hoger je kwaliteiten ook zijn (in het schrijven, de taal en het specialisme) des te meer je kunt vragen voor de opdrachten. Heb jij veel kennis in de financiële wereld en beschik je kennis of een of meerdere andere talen? Dan zouden jouw vaardigheden heel goed werken bij een vertaalbureau gespecialiseerd in het vertalen van financiële teksten en opdrachten

Zoek niet alleen op de Nederlandse markt

Veel mensen vergeten dit en lopen daarom veel mis. Maar vergeet niet dat je al vloeiend Nederlands spreekt en er veel bedrijven over de hele wereld zijn die op zoek zijn naar iemand die vloeiend is in Nederlands. Ga juist op andere markten op zoek naar deze bedrijven en bied jezelf aan als vertaler om naar het Nederlands toe te vertalen. Doordat het voor deze bedrijven moeilijk kan zijn om de juiste persoon te vinden die vloeiend Nederlands spreekt, zijn ze ook sneller bereid om er een goede vergoeding tegenover te zetten. Zo is dit bijvoorbeeld een Duits platform waar er ook wordt gezocht naar Nederlandse schrijvers. 

Geef een reactie