Algemeen

Financiële opleidingen waar je carriere mee kan maken

De financiën van een bedrijf of van iemand privé wordt vaak gezien als een vervelende taak. Veel cijfertjes en rekenen met belangrijke bedragen. Je hoort het al, je financiën op orde houden kan erg vervelend en breinbrekend zijn, maar het is wel erg belangrijk. Als je je financiën op orde hebt zorg je ervoor dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Ben jij juist super goed met cijfers en bedragen? Dan is een financiële studie zeker iets voor jou! Er zijn verschillende opleidingen die jou tot een financieel genie kunnen maken.

Zoek je een mbo studie, hbo studie of zelfs een universitaire studie? het is allemaal mogelijk. Hieronder vind je een aantal goede opties om jouw financiële carrière van de grond te krijgen!

Mbo – Economie en administratie

Wil je een mbo opleiding volgen die gericht is op de financiële sector? Dan is de mbo studie: Economie en administratie zeker iets voor jou. Na deze opleiding ben je getraind om alle financiële administratie op te pakken. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van facturen, declaraties en ook betalingen!

Hbo – Financiën

Een hbo studie gericht op financiën is natuurlijk ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hbo accountancy. Doordat de wereld steeds digitaler wordt is het belangrijk als accountant om hier in mee te groeien. Dit leer je bij de opleiding hbo accountancy. Je leert alles over de fiscale wet- en regelgeving en kan op hoog niveau meedenken over grote investeringen die een bedrijf zou moeten doen.

WO – Financiën

Op universitair niveau zijn er uiteraard ook genoeg studies die betrekking hebben op alle financiële aspecten in het bedrijfsleven. Je wordt net als bij de hbo studies opgeleid tot professional in de financieel-economische sector. Echter, op universitair niveau zul je een stuk meer initiatief moeten tonen en zelf het een en ander moeten uitzoeken. Op deze manier leer je direct hoe het er in het bedrijfsleven aan toe zal gaan!

Geef een reactie