Tips

Muggen in je huis zijn verleden tijd

Muggen in je huis zijn verleden tijd

Een geluid wat je echt niet wilt horen als je lekker tv aan het kijken bent of heerlijk in bed ligt, is toch wel het geluid van een mug. Het gezoen gaat namelijk door merg en been en je wordt er zeker weten wakker van. Als je dan eenmaal wakker bent moet je ook nog eens gaan zoeken naar de mug, want je wilt er niet nog een keer door wakker worden gemaakt. Gelukkig hebben wij hier de perfecte oplossing voor! Wil je weten welke? Lees deze blog dan snel door, wij vertellen hier meer over!

Tip 1: dit heb je zeker weten in je kast staan

Een middel wat je kan gebruiken in gerechten, in je thee en kan kweken. Dat heb je zeker weten thuis; verse munt! Munt is een geur wat muggen echt verschrikkelijk vinden. Zet dus een plantje op verschillende plekken neer in je huis, hierdoor houd jij de muggen wel buiten.

Tip 2: geen lichten aan doen!

Je hebt deze tip vast wel eens gehoord, en ja het werkt echt! Probeer de lichten uit te doen als je in bed licht. Haal voor de zekerheid een klein lampje om bijvoorbeeld een tijdschrift of een boek te lezen. En vermijd grote felle lampen. Want muggen die komen echt op het licht af

Tip 3: een middel die je ook zeker weten in je kast hebt staan

Een ander huis, tuin en keukenmiddeltje wat je vast wel in je tui hebt staan is lavendel. Dit is dan ook een geur die muggen niet uit kunnen staan. Een drupje lavendelolie in bijvoorbeeld een diffuser kan al genoeg zijn om muggen buiten te houden. Maar het is ook altijd mogelijk om lavendelolie of bodylotion met lavendelgeur op te smeren.

Tip 4: een ventilator is niet alleen op de warme dagen handig

Als er weer eens een hittegolf in Nederland is dan heb jij vast de waaier al aan staan! Maar laat de waaier voor de zekerheid op de kamer, het is namelijk een ideaal middel om muggen bij je weg te blazen.

Tip 5: de allerlaatste tip

Een tip die zeer gemakkelijk is, omdat je het zelf op kan spuiten of smeren is toch wel deet. Dit is een middeltje dat insecten, dus ook muggen uit de buurt houdt. Deet kun je in een spray-, gel- en lotionvorm vinden. Daarnaast heb je ook nog verschillende procenten op de verpakking staan. Dit percentage geeft aan hoe sterk de bescherming tegen insecten is. Ben je op zoek naar Deet? Neem dan eens een kijkje bij Careplus Shop. Hier vind je veel soorten Deet met als hoogste beschermingspercentage 50%. Daarnaast heb je ook nog varianten van 40% en 30%. Zorg dus van tevoren dat je weet welk percentage jij nodig hebt. Deet is ook erg handig om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen. Op deze manier ga je met een veilig gevoel op reis en word je niet lek geprikt!

Geef een reactie