Tips

Rondreis Nieuw Zeeland; alles wat je moet weten

Nieuw Zeeland ligt op het continent Oceanië en wordt ook wel gezien als het uiterste hoekje van de wereld. Het is ook een prachtige locatie om te bezoeken, want je vindt hier prachtige steden en nog mooiere natuurgebieden die je kunt verkennen. Zeker wanneer je een rondreis Nieuw Zeeland maakt! Je kunt bijvoorbeeld met een gehuurde auto of een camper het land verkennen. Ondanks dat is het land zo groot dat je nooit in een aantal weken alles kunt zien, doen en beleven wat je wilt. Maar met onze handige tips kun je toch alles uit je rondreis halen!

Rondreis Nieuw Zeeland; de perfecte locatie voor een road trip

Een rondreis Nieuw Zeeland is de perfecte keuze als je zoveel mogelijk van het land wilt zien. De infrastructuur is enorm goed, maar je rijdt over zowel moderne snelwegen als kronkelende weggetjes door de natuur. Vooral tijdens een rondreis door het betoverende landschap van Nieuw Zeeland kom je zoveel bezienswaardigheden tegen dat je wel meer dan eens moet stoppen. En dat is natuurlijk ook de charme. Feitelijk is Nieuw Zeeland dan ook de perfecte locatie voor een road trip. Waar je op eigen tempo en met de zon op het gezicht al het moois dat Nieuw Zeeland te bieden heeft krijgt te zien.

Twee eilanden

Feitelijk bestaat Nieuw Zeeland uit twee eilanden en het is onmogelijk om beide locaties tijdens één vakantie te verkennen. Daar is het land simpelweg te groot voor. Je zou dus keuzes moeten maken. Ook als je ervoor kiest om alleen het noorden of het zuiden te bezoeken. De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van wat je er wilt doen en wat je wilt zien. In het noorden heb je bijvoorbeeld kans om kennis te maken met de Maori-cultuur terwijl je in het zuiden prachtige meren en indrukwekkende fjorden vindt. Hier kun je ook mooie boottochten maken en het adembenemende landschap aanschouwen. En met een beetje geluk de mooiste wilde dieren spotten!

Nationaal parken bezoeken tijdens rondreis Nieuw Zeeland

Eén ding is zeker; je moet in ieder geval één of meerdere nationale parken tijdens je rondreis Nieuw Zeeland bezoeken, want hier vind je de prachtige natuur en zie je hoe wilde dieren een huisje hebben gevonden. Het is geweldig om hier doorheen te wandelen en om te genieten van al dat moois en vooral de rust. Enkele natuurverschijnselen laten zich graag zien, zoals indrukwekkende gletsjers en geisers die soms wel meters hoog de lucht in spuiten. In het Tongariro National Park kun je zelfs langs de vulkanen lopen! Dat op zich al een bijzondere ervaring is.

Bezoek Marlborough Sound

Ben je een wijnliefhebber? Dan hebben we goed nieuws voor je, want in Marlborough Sound kun je volop wijn proeven en kopen. Uitgestrekte wijngaarden zorgen voor een uniek uitzicht en bij het bezoek worden je smaakpapillen gestreeld met de lekkerste wijnen en heerlijke lokale specialiteiten. Maar dat is niet het enige dat het gebied zo aantrekkelijk maakt, want ook Marlborough Sound bevat mooie natuurgebieden en blauw heldere meren. Waar je met een beetje geluk zelfs speelse dolfijnen kunt spotten. Dus Marlborough Sound is zeker een locatie die je tijdens je rondreis Nieuw Zeeland niet mag missen!

Verleng je reis met een rondreis door Thailand.

Geef een reactie