Tips

Wat je het beste kunt doen met autopech

Soms zit je in de auto onderweg naar een afspraak en ineens zie je allemaal lichtjes aangaan op je dashboard. Jouw Renault occasion lijkt aan te geven dat er iets mis is. Plots voel je dat er een afwijking zit in je stuur naar links. Het beste is natuurlijk om zo snel mogelijk aan de kant te gaan staan, dus het is tijd om een vluchtstrook op te zoeken. Zodra je uit de auto stapt zie je het meteen: een lekke band. ‘Dit kan niet waar zijn’, denk je. Autopech overkomt iedereen wel eens. De ene persoon is per ongeluk in een super grote spijker gereden en bij de ander besluit de auto zelf om oververhit te raken. Dat dit een vervelende gebeurtenis is, weet iedereen. Echter is het belangrijk dat je goed weet hoe je ermee om moet gaan voor het geval dat het je overkomt. Om je daarmee te helpen, beschrijft dit artikel enkele stappen die je moet ondernemen zodra jij met autopech langs de weg staat.

Breng jezelf in veiligheid

De eerste stap is natuurlijk de meest belangrijke: breng jezelf en jouw auto in veiligheid. Niets is namelijk zo vervelend als midden op de weg stilstaan, waar andere auto’s ook gevaar lopen. Zoek daarom een rustige plek op of als je op de snelweg staat, een vluchtstrook. Kijk goed om je heen of je de auto uit kan en zodra de kust veilig is, is het tijd om je gele hesje aan te trekken en je gevarendriehoek neer te zetten. Op deze manier zijn andere bestuurders zich ervan bewust dat je met pech langs de weg staat en worden ze op tijd gewaarschuwd.

Vraag hulp

Vervolgens is het tijd om te kijken naar het probleem. Heb je een lekke band? Dan lukt het je misschien zelf nog wel om deze te verwisselen. Echter kan het ook zijn dat je het probleem niet zelf kan oplossen en dan is het al snel tijd om de wegenwacht te bellen. Zij zullen je helpen met jouw probleem en je auto, wanneer dat nodig is, afvoeren. Het belangrijkste hierbij is dat je niet door blijft rijden met je auto. Hiermee breng je namelijk niet alleen jezelf, maar ook andere bestuurders in gevaar. Het is namelijk niet voor niets dat je auto aangeeft dat er iets mis is. Laat je daarom helpen door anderen en zorg er op die manier voor dat je weer snel de weg op kan met jouw Renault Clio occasion.

Geef een reactie