Gezondheid

Voordelen van sportsupplementen

sportsupplementen

portsupplementen hebben vele voordelen voor sporters. Wil je weten waarom je ze moet gebruiken en wat voor voordelen heeft voor je heeft? Lees het in deze blog!

Waarom sportsupplementen

Sportsupplementen brengen net iets extra’s aan de sporter. Ze kunnen onder andere bijdragen aan een verbeterde sportprestatie. Je krijgt door het nemen van sportsupplementen extra vitaminen en mineralen binnen die tijdens het sporten oxideren. Oxidatie kun je vergelijken met een stuk fruit. Als je fruit te lang laat liggen dan ontstaan er bruine plekken. Dit geldt ongeveer ook voor ons lichaam, als er oxidatie optreedt dan verouderen we. De vitaminen en mineralen voorkomen dit proces juist waardoor ons lichaam beter intact blijft. Doordat je extra vitaminen en mineralen binnenkrijgt, draagt dit bij aan je algemene gezondheid. Door het versterken van je algemene gezondheid zullen je sportprestaties op den duur ook omhoog gaan.

Voordelen van sportsupplementen

Als sporter verbruik je veel energie. Daarom is het verstandig om naast je normale voeding ook nog sportsupplementen te gebruiken om tekorten van vitaminen en energie op peil te houden. Je kunt sportsupplementen om onder andere de volgende reden gebruiken:

  • Energie en vitamines aanvullen
  • Ontwikkeling en spiergroei stimuleren
  • Extra uithoudingsvermogen

Als je als sporter supplementen gebruikt dan doe je dit vaak om naast je normale voeding de nog missende vitamines en energie aan te vullen. Groot voordeel hiervan is dat het je net een extra duwtje kan geven waardoor je net even langer door kan. Daarnaast helpt het ook je spieren te ontwikkelen en te groeien. Voorbeelden van wat je kunt nemen zijn eiwitshake, aminozuren of BCAA. Deze supplementen ondersteunen de bouw van de spieren en gaan afbraak van spiermassa tegen. Als je als supplement creatine gebruikt dan kan dat je net wat extra uithoudingsvermogen geven tijdens het sporten.

Voordelen voor niet sporters

Naast het sporten zijn er ook voordelen van supplementen. Zo geeft het je een betere weerstand door het nemen van verschillende vitaminen en mineralen. Je wordt daardoor minder snel ziek. Ook gaat het verschillende kwalen tegen zoals bijvoorbeeld maagzuur.

Verschillende sportsupplementen

Er zijn heel veel verschillende sportsupplementen op de markt. Hierdoor is het snel mogelijk dat je er geen raad meer mee weet. Daarom wordt aangeraden dat je voor jezelf bekijkt, welk doel je wilt bereiken en welke supplementen daarbij nodig zijn. Is je doel bijvoorbeeld droge spiermassa aankomen, dan kun je gebruik maken van BCAA. BCAA’s zijn essentiële aminozuren die direct een positieve invloed hebben op het ontwikkelen van spiermassa. Het kan de groei van vetvrije spiermassa bevorderen.

Geef een reactie