Tips

Wat kan een life coach voor je doen?

Life coach: haal alles eruit wat erin zit


Een life coach heeft als doel je te helpen met zeer uiteenlopende dingen waar je mee vast kan lopen. Dit zijn vrijwel altijd problemen op persoonlijk vlak. Veel mensen voelen dat er iets mist in hun leven, dat daarin iets niet goed gaat, of ze worden erdoor overweldigd. Dan kan de hulp van een coach uitkomst bieden. Een traject, of soms zelfs een enkele behandeling kan je helpen om uit je leven te halen wat erin zit op het moment dat je voelt dat er iets lijkt vast te lopen. Zo werk je toe naar de beste versie van jouw leven en haal je eruit wat erin zit. Dat klinkt motiverend en dat moet ook, want je zal bereid moeten zijn om voor je doelen te werken.

Life coach: anders in het leven staan

Als je life coach letterlijk zou vertalen dan krijg je iets als: de begeleider van je leven. Dat klinkt nogal groots. Natuurlijk heeft een coach niet meteen antwoord op alle vragen en problemen in het leven, maar hij kan je wel helpen met een aantal wezenlijke dingen. Zodra mensen de behoefte voelen om naar een coach te gaan, willen ze vaak een bepaalde vaardigheid leren waarvan ze menen dat hen dat helpt om beter in het leven te staan. Ze willen grenzen leren aangeven, assertiever worden of hun emoties beter leren beheersen. Dat zijn dingen waar een coach mee kan helpen.

De life coach als opdrachtgever

Je zou een life coach kunnen zien als een soort opdrachtgever. Als jij jezelf de opdracht geeft om het beste uit jezelf te halen, dan is de coach degene die zegt wat je daarvoor moet doen, welke middelen je daarvoor kan of moet gebruiken en hoe en op wat voor manier zich dat voor je uitbetaald. Hoewel je er dus een goede ‘baas’ aan hebt, ben jij dus nog wel de werkgever die er nog wel werk voor moet verrichten om het gewenste doel te behalen. Een coach zal je daarin uiteraard begeleiden en je passende opdrachten en oefeningen meegeven.

Tip: Meer weten? Kijk dan eens op Wensingcoaching.nl

Geef een reactie