Tips

Waar gebruik je L-elementen voor?

L-elementen zijn niet alleen praktisch op decoratief gebied om je tuin opnieuw in te richten, maar je kunt L-elementen ook op een functionele wijze gebruiken dankzij de veelzijdigheid. Ga door met lezen om na te gaan waar je L-elementen voor kunt gebruiken.

Wat zijn L-elementen?

L-elementen zijn betonnen blokken die in een L-vorm zijn gegoten. Deze blokken kunnen zowel decoratief als functioneel worden ingezet aangezien L-elementen veelzijdig zijn. L-elementen zijn daarnaast 100% recyclebaar, onderhoudsarm, weersbestendig en natuurlijk. Je kunt L-elementen ten slotte kopen in elke denkbare kleur, vorm en afmeting.

Hoogteverschillen

L-elementen zijn geschikt voor het creëren van hoogteverschillen in de tuin. Denk niet alleen aan het maken van een veilige trap, maar ook aan een oprit op onnatuurlijke hoogte, een kinderspeelhoek, een plantenbak, een verhoogd gazon of een zandbak. Met L-elementen creëer je namelijk op eenvoudige en veilige wijze hoogteverschillen die tot wel 1 meter hoog oplopen.

Afbakening creëren

Creëer op een gemakkelijke manier een afbakening in de tuin. Denk zo aan het afbakenen van de parkeerplaats, een afbakening van de bloemperkjes, het afbakenen van de buren of van het terras. Om een afscheiding te creëren hoef je de elementen slechts naast elkaar te plaatsen.

Zorgen voor variatie

L-elementen zijn veelzijdig waardoor je ze op verschillende manieren kunt gebruiken. Hierdoor zorg je voor voldoende variatie in je tuin, zeker als je kiest voor L-elementen met de ideale hoogte en diepte. Ook qua kleur en afmeting zijn de mogelijkheden eindeloos als je L-elementen gaat kopen.

Geef een reactie