Tips

Wat zijn herlaadkaarten en hoe werken ze?

Voor je telefoon heb je een simkaart nodig om te kunnen bellen, sms’en, en internetten. Er van uitgaande dat je al een toestel bezit, heb je twee opties: je sluit een abonnement af, of je kiest voor een prepaid aansluiting. Met ‘herlaadkaart’ wordt de tweede optie bedoeld. In dit artikel lees je hier meer over.

Wat zijn herlaadkaarten precies?

Hoewel dit begrip in zowel Nederland als België wordt gebruikt, is het voornamelijk een Belgisch begrip. Herlaadkaarten is een andere term voor prepaid simkaarten. Dit zijn dus kaarten waar je geen abonnement voor afsluit. Herladen kun je dan ook zien als opwaarderen: het is een kaart die je opwaardeert met beltegoed. Hiermee kun je bellen, sms’en, en internetten.

Belangrijke kenmerken van herlaadkaarten / prepaid simkaarten zijn:

  • Geen abonnement of contract
  • Geen vaste kosten
  • Opwaarderen wanneer je zelf wilt
  • Opwaarderen met beltegoed of prepaid bundels
  • Je maakt alleen kosten wanneer je verbruikt

Hoe werkt een herlaadkaart?

Een herlaadkaart bestel of koop je in een winkel. Zodra je deze ontvangt, kun je de kaart direct in je telefoon plaatsen. In het begin zul je een pincode moeten bedenken. Vervolgens kun je de herlaadkaart direct gebruiken. Let op dat er dan wel beltegoed op de kaart moet staan.

Tegenwoordig worden veel herlaadkaarten / prepaid simkaarten al met tegoed geleverd, zodat ze direct te gebruiken zijn. Is dit echter niet het geval, dan moet je in het begin eerst nog de kaart opwaarderen. De meest gebruikte methodes hiervoor zijn online of door middel van een opwaardeerkaart. Nadat het tegoed aan je simkaart is toegevoegd, kun je deze gebruiken.

Is een herlaadkaart voor mij geschikt?

De ene persoon maakt liever gebruik van prepaid via een herlaadkaart, terwijl de ander een mobiel abonnement prefereert. Wat beter bij jou past, ligt volledig aan je eigen keuzes en gebruik. Over het algemeen is prepaid goedkoper wanneer je een kleinverbruiker bent, omdat je geen vaste kosten hebt voor abonnement bundels die je toch niet volledig gaat verbruiken. Verder is prepaid ook aangeraden wanneer je flexibel wilt zijn en niet vast wilt zitten aan een contract.

Een belangrijk voordeel van het gebruiken van een herlaadkaart, is dat je het altijd kunt proberen. De kosten voor het aanschaffen van een simkaart met wat beltegoed zijn laag. Daarom is het altijd een optie om prepaid gewoon te proberen. Als je het fijn vindt, kan je er gewoon mee verder. Ben je geen fan, dan kun je altijd terug naar een abonnement.

Geef een reactie