Tips

Welke eigenschappen zijn belangrijk bij het kiezen van werkschoenen voor de zorgsector?

ziekenhuis

Werkschoenen zijn van essentieel belang voor professionals in de zorgsector. Deze schoenen bieden niet alleen comfort en ondersteuning tijdens lange werkdagen, maar ze spelen ook een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van het personeel. Bij het kiezen van werkschoenen voor de zorgsector zijn er verschillende eigenschappen waar je op moet letten. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken bespreken die je in overweging moet nemen om de juiste werkschoenen voor de zorgomgeving te kiezen.

1. Antislipzolen:

In de zorgsector worden professionals vaak geconfronteerd met gladde vloeren als gevolg van gemorste vloeistoffen of schoonmaakactiviteiten. Het is daarom van vitaal belang dat werkschoenen voorzien zijn van antislipzolen. Deze zolen zorgen voor een betere grip en verminderen het risico op uitglijden en vallen.

2. Comfort en ondersteuning:

Lange werkdagen in de zorgsector kunnen fysiek veeleisend zijn. Daarom is het belangrijk om werkschoenen te kiezen die comfortabel zijn en voldoende ondersteuning bieden. Schoenen met schokabsorberende eigenschappen en een goede demping helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het voorkomen van blessures zoals rugpijn.

3. Ademend vermogen:

In een zorgomgeving is het gebruikelijk om langdurig te staan of te lopen. Hierdoor kunnen de voeten gaan zweten, wat kan leiden tot ongemak en de groei van bacteriën. Werkschoenen met een goed ademend vermogen, zoals schoenen gemaakt van ademende materialen of met ventilatieopeningen, helpen de voeten droog en fris te houden.

4. Hygiëne:

Hygiëne is van het grootste belang in de zorgsector. Kies daarom voor werkschoenen die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn. Schoenen gemaakt van waterafstotende materialen zijn bijvoorbeeld ideaal omdat ze bestand zijn tegen vloeistoffen en gemakkelijk kunnen worden gereinigd.

5. Gewicht en flexibiliteit:

Werknemers in de zorgsector zijn de hele dag in beweging, waarbij ze vaak moeten bukken, hurken of snel van richting moeten veranderen. Het is belangrijk dat de werkschoenen licht van gewicht zijn en voldoende flexibiliteit bieden, zodat ze de natuurlijke bewegingen van de voeten niet belemmeren.

Bekijk alle werkschoenen voor in de zorg  

Geef een reactie