Tips

5 redenen voor een gratis bruiloft

ring

Niet voor niets zijn gratis bruiloften de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze bieden een mooi alternatief voor de burgerlijke stand en de kerk en zijn momenteel op ieders lippen – niet alleen onder jonge stellen. Wat is precies een gratis bruiloft? Ongeacht de wet of religie, u kunt trouwen in een gratis ceremonie waar, wanneer en hoe u maar wilt. Het enige dat u nodig heeft, is een spreker die samen met u de bruiloft plant, deze organiseert volgens uw ideeën en deze samen met uw dierbaren uitvoert op een tijdstip en plaats naar keuze. Dit kan een getrainde huwelijksspreker zijn, maar ook een vriend of familielid van je die je kunt vertrouwen in zo’n rol. We hebben de volgende 5 goede redenen voor een gratis bruiloft op een rijtje gezet: 

Individualiteit 

Bruidsparen waarderen niet alleen de onafhankelijkheid van plaats en tijd bij gratis bruiloften, maar ook de zeer persoonlijke benadering, die helaas vaak secundair is bij kerkelijke of burgerlijke bruiloften. Bij een gratis bruiloft worden uw persoonlijke verhalen, ervaringen, wensen of offertes geïntegreerd en wordt ook het huwelijksritueel helemaal aangepast aan uw wensen. Er zijn talloze creatieve mogelijkheden voor een symbolisch huwelijk in het bijzijn van uw vrienden en familie. De gewenste bruiloftspreker komt meerdere keren met u samen om u persoonlijk te leren kennen en uw individuele liefdesverhaal te achterhalen. Dit is de enige manier voor hem om een ​​perfect op maat gemaakte huwelijksceremonie voor u te plannen die absoluut uniek is. 

Lokale onafhankelijkheid 

Wil je elkaar ja zeggen midden in het bos, op een boot, in je eigen tuin of op een bergtop? De gratis bruiloft maakt een ceremonie mogelijk op elke gewenste locatie. 

Tijdelijke onafhankelijkheid 

Het maakt niet uit op welke dag van de week en of het nu ’s middags, bij zonsopgang of middernacht is – een gratis bruiloft kan altijd plaatsvinden. Het is alleen belangrijk dat u uw spreker vroeg genoeg vraagt ​​voor uw afspraak, als u een professionele spreker wilt. 

Verrassing 

Een bruiloftspreker komt ook graag in contact met vrienden of familieleden die ook een rol spelen bij de bruiloft of iets verrassends voor je willen bijdragen. Dit is meestal niet mogelijk bij burgerlijke of kerkelijke bruiloften. 

Meer entertainment 

Helaas is het vaak zo dat burgerlijke bruiloften zeer snel worden gesloten en kerkelijke bruiloften daarentegen eeuwig duren. Geen van beide is bijzonder spannend voor de bruid en bruidegom en de gasten. Dit kan niet gebeuren met een gratis huwelijksceremonie. Trouwsprekers zorgen slechts voor een paar bruidsparen per jaar en ratelen niet elke dag hun standaardteksten. 

Bovendien leiden de persoonlijke verhalen veel eerder tot tranen en zijn grappen en gelach niet verboden. Om ervoor te zorgen dat het huwelijk in overeenstemming is met de wet, is het natuurlijk noodzakelijk om naar de burgerlijke stand te gaan. Dit gebeurt echter meestal op een andere dag en alleen in de kleinste kring zonder veel tamtam, terwijl de gratis bruiloft de “juiste” ceremonie is.

Overigens is de bruiloft nioet helemaal gratis. Ringen, kleding en dergelijke moet je natuurlijk gewoon aanschaffen.

Voor de ringen kun je online eens kijken bij 123Gold.nl, veel keuze, en goede prijzen.

Geef een reactie